URFA’YA HAYRAN KALDILAR

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katılan gazeteciler Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Şanlıurfa Basın Yayın ve Enformasyon il Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen program üç gün sürdü. Başbakan Yardımcısı Hakan ÇAVUŞOĞLU'nun Bursa medyası ile buluşma toplantısında verdiği talimat doğrultusunda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü  tarafından düzenlenen programa katılan 43 basın mensubu, programın birinci gününde Halfeti'nin sular altında kalan yerlerinde tekne ile incelemelerde bulundu ayrıca heyet Arkeoloji ve Çini Müzesi ile Balıklı Gölü ziyaret etti.

Bursa’da yayın yapan gazete, televizyon, dergi, radyo, internet medyası ve basın meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 43 kişilik basın heyetinde bulunan medya mensuplarına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yöre hakkında bilgiler verdi.

Dünyada bulunan en eski tapınak olarak tarih kitaplarını değiştiren Göbeklitepe Tapınağından çıkan eserleri de gördü.

Başbakanlık AFAD Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi ve Harran ilçesini ziyaret eden, Bursa heyetini Başbakanlık AFAD Harran Konteynerkent Konaklama Tesisinde, AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut SÖNMEZ ve Tesis Müdürü Mehmet Hadin DEMİRBAĞ karşıladı. Tüm imkanları ile yaşam alanına dönüştürülen Harran Konteynerkent Konaklama Tesisi hakkında Bursalı medya mensuplarına brifing verildi. AFAD yetkilileri brifing sonrası Bursa medyasına Harran Konteynerkent Konaklama Tesisini gezdirdi.

            Bursa Medyası Harran’daki ziyaretleri kapsamında Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un konukevine konuk oldu. Lise eğitimini Bursa’da tamamlayan Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik de Bursalı gazeteciler için verilen davete katıldılar.

Başbakan Yardımcısı Hakan ÇAVUŞOĞLU beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA ile birlikte Şanlıurfa'da bulunan basın mensuplarıyla görüntülü telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEHMET ER