GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI VE AY IŞIĞIM EL ELE VERİNCE URFA KAZANDI

Şanlıurfa’da yetimlere hizmet eden Ay ışığım yardımlaşma Kültür ve Eğitim Derneği; Yetimlerin gıda, giyim, ev yenileme, kira yardımı, burs desteği gibi temel ihtiyaçlarını yıllardır karşılamakta. Gerek yardım anlayışı, gerek yetimlere yaklaşımıyla hayırseverlerin ve yetimlerin takdiri kazanmış olan Ay Işığım Derneğinin hazırlamış olduğu Ay Işığım Kitap Kafe ile ‘’ Yetimler Okusun Hayalleri Gerçek Olsun’’ projesi Gençlik Spor Bakanlığı tarafından desteklenmekte.

Gençlerin tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış olan bu projede: Türk ve Dünya klasikleri romanlar, hikâyeler, biyografi kitapları, psikoloji kitapları, kişisel gelişim kitapları ve dini kitapların bulunduğu 3000 kitaplı bir kitap kafe oluşturuldu.

Yetimler oluşturulan kitap kafede gönüllerince istediği kitabı okuyabilir, interneti mevcut ve yazıcı ile donatılmış olan bilgisayarları kullanabilir. Ödev çıkarabilir, ders çalışabilir araştırma yapabilir. Arkadaşlarıyla sohbet edebilir çay, kahve vb. meşrubatlardan ücretsiz olarak faydalanabilir. Gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımının artırılması için Sinemada film izleme, yazarlarla buluşma, kitap tahlilleri, Şiir dinletileri ve anma etkinliklerine katılabilirler. Ayrıca Gençlerin kitap okumanın yanında eğlenmeleri de düşünülerek kitap kafenin devamı olan alanda gençler gönüllerince Langırt, Air Hokey, Playstation, Satranç, mangala, Jenga vb. oyunları ücretsiz olarak oynayabilirler. Yapılacak oletkinliklere  katılan ve yarışmalarda başarılı olan gençler Çanakkale ve İstanbul gezisi ile ödüllendirilecektir. Haydi Gençler hem okumak hem de okurken eğlenmek için sizleri bekliyoruz.

GÖRGÜN GÖNÜLLÜ