Yeni alım satım da son durum!

Kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan oto galericiler sitesini yeni yerine taşınmak için çalışmaların bitmesini bekliyor.

Konu ile ilgili olarak Yeniurfa Gazetesine açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Bozkurt şunları söyledi: “Yeni sistemimizle ilgili son durumumuz bizim işlerimiz devam ediyor. Alt yapı konularında beklentilerimiz var. Henüz Dedaş, Türk Telekom ve doğal gaz projelerimiz henüz hayata geçirilmedi. İhaleler yapıldı ama henüz kazma vurulmadı, başlangıç yapılmadı. Bunlar başlarsa bu yıl içerisinde inşallah yeni sitemizi bitirmeye çalışacağız. Bitirdikten sonrada esnafımızı oraya taşamaya, nakletmeye başlayacağız. İnşallah bu yıl içerisinde bitirmeye çalışıyoruz.

BELLİ BİR TARİH VEREMİYORUM

Daha önce belediye başkanımızın vermiş olduğu tarih vardı, bizde ona dayanarak tarih veriyorduk. Fakat şimdi malum ilgililerin verdikleri tarihler yerine getirilmedi. Gelmeyince de bizimde tarih vermemiz söz konusu değil.

Bizde en fazla kendi işimizle ilgili olan işyerlerimizin işlerini bitirmeye çalışıyoruz.

Ama devletle ilgili konularda biz bir yerde etkisiz kalıyoruz. Onun için alt yapı sorunlarını yani alt yapının bitirilmesi gerekli tarih verme şansımız yok.

SU KANALİSAZYON İŞLERİMİZ BİTMİŞ SAYILIR

Asfaltlamaya geçilmedi haklı olarak ta büyükşehir belediyesi diğer kurumların işlerini bitirmesini bekliyor. Sayın valimiz inde verdiği talimat alt yapılar bitsin ondan sonra asfaltlama ve çevre düzenlemesi yapılsın. Zaten şuan da orayı gören, çıplak toprağı gören insanlar daha çok iş var diyor ama asfalt ve çevre düzenlemesi yapıldığında oranın bitmiş olduğu görülecek. Bizim binalarımızda yani işyerlerimizde ki işlerimizin yüzde 90 nı bitmiş durumda, yüzde 10 kısmı da alt yapının girmesini bekliyoruz. Malumunuz dış camların takılması, dükkân önlerinin kilit taşla döşenmesi alt yapıya bağlı, asfalta bağlı. Biz bunları bekliyoruz, bunlar bitirildiği zaman bizde işimizi bitireceğiz. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER