Kızılay kurban bağışlarınızı bekliyor

Kurban bayramının yaklaştığı bu günlerde Şanlıurfa Türk Kızılay Şube Başkanı Av. Ahmet Elçi bir açıklama yaparak tüm vatandaşları kurban bağışı yapmaya davet etti.

2007 yılından bu yana “Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası” düzenleyen Türk Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün” sloganıyla sesleniyor. Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yurtiçinde bir hisse bedeli 735 lira, yurt dışında ise 500 lira olarak belirleyen Kızılay, milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşımayı hedefliyor.

Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak.

Konu ile ilgili olarak Yeniurfa Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanı Av. Ahmet Elçi şunları söyledi: “Bilindiği üzere 2 Ağustos 2017 tarihinde genel merkezimiz tarafından yapılan basın açıklamasıyla kurban bağışı kampanyası Kızılay genel merkezi tarafından başlatılmış bulunmaktadır. Yardım sever hayırsever Urfalı hemşerilerimizden de bu kampanyaya destek vermelerini ve kurban bağışında bulunmalarını bekliyoruz. Bu yılki yurtdışı kurbanlarımızın bedeli 500 TL yurtiçinde ise 735 TL olarak belirlenmiştir.

Vekâletle beraber makbuz karşılığında bağışta bulunulduğu takdirde genel merkezimiz tarafından yurt içi ise yurt içinde, yurt dışıysa yurt dışında vekâleten kurban kestirip, kurban kesimi ile ilgili videolar vatandaşlara gönderilmekte ayrıca bu konuda kurban etine de kurban bayramından bir müddet sonra konserve şeklinde kutular içerisinde kendilerine gönderilmektedir. Vatandaşların kurban bağışı konusunda duyarlılık göstermelerini ve kurban bağışında bulunmalarını bekliyoruz. Eğer bu kurban bağışları genel merkez adına değil de bizim Şanlıurfa şubesi adına yapılır ve bankaya para yatırılır veyahut ta makbuz karşılığında bağışta bulunulursa çok daha makbule geçer bizde bu konuda Şanlıurfa Kızılay şubesi olarak belli bir ölçüde kurban bağışı toplamış oluruz.

Şimdiden kurban bağışında bulunacak olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Bağış nasıl yapılacak?

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarına, Türk Kızılayı şubeleri, PTT şubelerindeki Kızılay posta çeki hesabı, 168 Ücretsiz Çağrı Merkezi ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecek.

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabilecek. Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlar ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağış menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek, ayrıca 0090 312 458 30 00 numaralı telefondan Kızılay'ın ücretsiz danışma ve bağış hattını arayarak, uluslararası kredi kartı ile vekalet bedelini ödeyebilecek. Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığıyla da kurban vekâlet bedeli ödemesi yapılabilecek.

ŞAHBAN KILIÇ