28 Ekim'de 8 bin kişi iş başı yapacak

Şanlıurfa'da 8 Ekim'de başlayan Toplum Yararına Çalışma Programı başvuruları devam ediyor. Başvuru alma işlemleri bugün sona erecek. İŞKUR İl Müdürü Ali İhsan Öztürk, 8 bin kişinin alınacağı programın detaylarını, Yeniurfa Gazetesi'ne anlattı. Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR ortaklığında yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı için başvuruların bugün sona ereceğini söyledi.
'39 PROJE BULUNUYOR'
İŞKUR İl Müdürü Ali İhsan Öztürk,"Türkiye İş Kurumu, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde Toplum Yararına Programını devreye koyuyor. Kamu kurum ve kuruşlarında istihdam edilecek olan kişiler; Tüm kamu kurumlarında 13 ilçede başlamış çalışacak olan iş yerleri Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, ŞUSKI İl Müdürlüğü, GAP Tarım Araştırma, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Devlet Su İşleri, Harran Üniversitesi, Kamu Hastaneler Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Tapu Kadastro, Kültür Müdürlüğü, Adliye, YSK, Emniyet ve Denetim Serbestlik alanlarında görev alacak. Şu aşamada 39 proje bulunuyor kamu kurumlarına yönelik."diye konuştu.
Ekim 28'nde işe başlayacaklar görev alan kişiler. 15 Haziran 2016 tarihinde program sona erecek. 18 yaşını tamamlamış herkes başvurabiliyor. Ücret olarak asgari ve sigorta desteği veriliyor. Aslan ayrıca 24 bin kişinin başvuruda bulunmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
MEHMET CANBEK