Kırvar ve Hadidi Aşiretleri barıştı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaklaşık birkaç ay önce yaşanan bir olaydan dolayı bir kişi yaşamını yitirmiş üç kişide yaralanmıştı.

Kırvar Aşiretine mensup Başkurt ailesi ile Hadidi Aşiretine Mensup Dolaş aileleri arasında ki cinayetin kan davasında dönüşmemesi için yapılan girişimler sonuç verdi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, eski Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Ahmet Kırvar ve toplumsal Barışı Koruma Dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel’in arabuluculuğunda her iki aile barışa evet dedi ve taraflar kucaklaştı.

Şehitlik Çamlıkta verilen barış yemeğine, Şanlıurfa Valisi Göngür Azmi Tuna, Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, eski Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Kırvar Aşiretinin ağası ve eski Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Kırvar, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, il Jandarma Komutanı Albay Kemal Timiroğlu, Viranşehir İlçe Kaymakamı Ömer Şimşit, Toplumsal Barışı Koruma Dernek Başkanı Dr. Feridun Öncel, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve tarafların yakınları katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Vali Tuna, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde barışın sağlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek “Özellikle günümüzde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan ve memleketimizin birçok alanında yoğun bir çalışma beklendiği bir ortamda bu tür kavga ve anlaşmazlıkların bize güç kaybettireceğini aslında herkes farkında ve hepimiz bunu biliyoruz, İnsanımızda bunu bildiği için bir an önce barışı sağlamak için çaba gösteriyor” dedi.

Toplumsal barışı sağlama Derneği Başkanı Dr Feridün Öncel," Böyle güzel bir günde Ramazan ayına giriyoruz, Şanlıurfa İlimiz barış ve huzur kenti bu tur olayları olması şehirin talihi geçmişi manava ile bağdaşmayan kan davaları birçok cana mal olmuştur insanlarımızın arasında sorun ve sıkıntıları olabilir silahla sopa ile değil haki ve hukuku esas alarak diyalog yolu ile sıkıntılarımızı çözmemiz gerekir çok şükür ki geçmiş yılarda yıllarca kan davaları devam ederken 1 kişinin ölmesine rağmen kısa bir süre içersin de bir ilk olarak kan davası gütmeyerek ben ve barış heyetindeki arkadaşlarımızın çağrılarına olumlu cevap veren Şanlıurfa'nın 2 büyük aşiretinin göstermiş oldukları sağduyu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum"dedi

Yapılan konuşmaların ardından Hadidi ve Kırvar aşiretine mensup her iki aile arabulucular tarafından barıştırıldılar. Vali Güngör Azim Tuna, ‘ Barışa evet diyen taraflara ve barışı sağlamak için uğraş verenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

MEHMET ER