ASKF kongreye gidiyor

ROPORTAJ: MEHMET ER

26 yıldır amatör sporun içersin de olan Aktaşoğlu ile ASKF'nin Şanlıurfa şube başkanlığında bir araya gelerek 6 Mayıs’ta yapılacak olan kongre öncesinde kazandığı takdirde yapacağı projeleri konuştuk.

Yapılan röportajda Aktaşoğlu’na 6 Mayıs’ta yapılacak olan kongre ile ilgili düşüncelerini, Kongrede kendisi dışında başka adayın olup olmadığını, Kongreyi kazandığı takdirde yeni dönemde neler yapacağını, projelerini ve daha birçok konuyu biz sorduk Amatör Spor Kulüpleri Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu cevapladı.

KONGREYE GİDİYORSUNUZ ASKF OLARAK KONGRE İLE İLGİLİ BİZE BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ?

Üç yılda bir olağan genel kurulumuz yapılmaktadır, eskiden Eylül ayında yapılırdı. Tüzük değişikliği ile Mayıs ayına alındı. Konfederasyon genel kurulu ile aynı tarihe denk geldiği için Mayıs ayına aldık. 6 Mayıs Cumartesi günü saat 10 da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezinde 14. Olağan genel kurulumuzu gerçekleştirmiş olacağız.

KONGREYE TEK LİSTE HALİNDEMİ GİDECEKSİNİZ YOKSA KARŞINIZDA BAŞKA ADAY VARMI?

Karşımızda bizimle beraber yürüyen daha sonra ayrılan Murat Baysan kardeşimiz var, iki liste olarak genel kurulumuzu yapacağız. Biz bütün delege arkadaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Seçimdir demokratik haklarını kullanmışlardır, bunun için ben şimdiden onlara başarılar diliyorum. İnşallah kazanan ASKF Federasyonu olacaktır.

PEKİ, SİZ SEÇİMİ KAZANDIĞINIZ TAKDİRDE İLERLEYEN 3 YILLIK DÖNEMDE ÜYELERİNİZE NELER VADEDİYORSUNUZ, NELER SUNMAK HEDEFİNDESİNİZ?

Şimdi Mehmet Bey ben hem enerjimi, hem de tecrübelerimi federasyonun çalışmalarına başkan olarak aktarmak istiyorum. Çünkü daha önce biliyorsunuz genel sekreter olarak genel başkan yetkilerini fazla kullanamadığım işleri yürütmeye çalıştık. Şimdi önümüze 3 hedef koymuşuz,

Bu hedeflerde birincisi kulüplerimizin rahatlaması açısından onlara 2015 yılında geçmiş merhum başkanımızın da girişimleri ile kulüplerimize tahsis ettiğimiz 4 er bin TL Spor Toto teşkilat müdürlüğünden bu sezon inşallah sözünü de almışız 5 er bin TL spor toto teşkilat müdürlüğünde alıp kulüplerimize maddi açıdan rahatlamalarını sağlayacağız.

İkincisi tesisleşme anlamında Şutim’deki sahamızın ihale süresi başlamış olup askıya çıkmıştır. Amatör spor kulüplerimizin hizmetine sunulacaktır. Jeneratörüyle ışıklandırmasıyla sulama sistemiyle bir kompleks halinde hizmete girecektir.

Üçüncü sözümüzde içimizde bir uhdedir amatör evi ile ilgili çalışmalarımızı bundan dört ay önceden başlattık. Yer tahsisi ile ilgileniyoruz. Yerin tahsisi yapıldığı zaman imc usulü ile İlçe Belediye Başkanlarımız Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sayın Valimiz den alacağımız yardımlarla bunu gerçekleştirmeye çalışacağız.

Bizim gerçekleştirmeye çalıştığımız amatör evinin altında 8 veya 10 metre kare büyüklüğünde kulüplerimize malzeme odası malzemelerini koyabilecekleri birer oda üstüne 400 bir kişilik toplantı salonu onunda üstüne de taban birlikleri ile beraber (FSKD) saha komiserleri hakem derneği il temsilciliği ve federasyondan oluşan ofisleri hizmette sunmak istiyoruz. Her alt yapı kategori taban birliklerimizin başkanlarına birer ofis ve federasyonumuzun kullanacağı bir ofis inşa etmeyi düşüyoruz.

SON OLARAK DELEGELERE, ÜYELERİNİZE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Şimdi delegelerimiz beni çok iyi tanırlar, Ataşoğlu verdiği sözün arkasındadır. Verdiği sözü yerine getirir. Bunun için bize teveccüh etsinler biz bu tecrübelerimizi birikimimizi üç yıl daha kendilerine yansıtacağız yani onların hizmetiyle alakalı ne varsa onu yapmaya çalışacağız. Adalet ölçüleri içerisinde kimseye farklı muamele yapmadan bu işleri yürüteceğimi kendileri de çok iyi bilirler. Ben onun şimdiden herkese teşekkür ediyorum ve ikinci adayımız yani rakibime de başarılar diliyorum.