7 yaşındaki Samet, yardım bekliyor

Eyyübiye ilçesi Eyüp Peygamber Mahallesi'nde bulunan bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Karakeçili ailesi çocukları için hayırseverlerden yardım eli bekliyor. 2 aylık iken geçirdiği hastalık nedeniyle yürüyemeyen 7 yaşındaki Samet Karakeçili’nin en büyük hayali yaşıtları gibi yürümek ve eğlenmek. Baba Mehmet Karakeçili, oğlu Samet’in yürüyebilmesi için gerekli protezi alacak imkânları olmadığı için yardımseverlerden destek beklediğini belirtiyor. 

‘YÜRÜMESİ PROTEZ BACAKLARA BAĞLI’


Oğlunun yaşamına böyle devam etmesine gönlünün razı olmadığını ifade eden 2 çocuk babası Karakeçili, "Oğlum Samet, henüz 2 aylık iken geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle yürüyemez hale geldi. Oğlumun yürümesi için elimizden gelen çabayı gösterdik fakat maddi imkansızlıklar buna elvermedi. Geçtiğimiz günlerde Antalya’ya götürdük. Ancak doktor çocuğumun yürümesi için protez ayaklara ihtiyacın olduğunu söyledi. Bu protez bacakların fiyatı ise 150 bin civarında. İşsiz olduğum için bu parayı bulmam mümkün değil. Cumhurbaşkanı ve tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz.”


‘TEK HAYALİM ONUN YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖRMEK’


Tek hayalinin yürümesi olduğunu ifade ettiği çocuğunu taşımada güçlük çektiğini dile getiren 2 çocuk annesi Zehra Karakeçili, "Oğlumu yıllardır kucağımda taşıyorum. Okula kucağımda götürüp getiriyorum. Ama artık büyüdüğü için taşımakta zorlanıyorum. Onu böyle yürüyemediğini görmek bana acı veriyor. Tek isteğim oğluma protez bacak takılması. Fakat maddi gücüm yok. Devletin karşılamadığı protez bacaklar 100 bin lira civarında. Eşim çalışmadığı elimden bir şey gelmiyor. Ev giderlerimizi bile devletin verdiği sakat maaşında karşılıyoruz. Oğlumun yürüyebilmesi için gerekli olan protez konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Valisi ve yardımseverlerden destek bekliyorum" diye konuştu. 7 yaşındaki Samet Karakeçili ise, ise, arkadaşları gibi ayaklarının üzerinde yürümek istediğini söyledi. Bundan sonraki süreçte annesine yük olmak istemediğini dile getiren Samet, "Ben de arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum. Mahallede onlarla top oynamak istiyorum. Tek hayalim budur. Ama bunun için protez bacaklara ihtiyacım var. Ailemin maddi gücü yok. Bana yardım eden olursa ben de arkadaşlarım gibi ayaklarımın üzerinde durabileceğim. Ben cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Bana yardım etmesini istiyorum" ifadelerine yer verdi.


RAMAZAN GÜLER