NİHAT KILIÇ, YAPILAN ASILSIZ HABER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Kılıç yaptığı açıklamada, Tüm hukuki haklarım saklı kalmak üzere, atılan iftira ve bu iftiranın üzerine balıklama atlayıp, kamuoyunu şahsımla ilgili yanlış yönlendirmeye çalışan ve bunu yayanlarla ilgili takdiri halkımıza bırakıyorum. Dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç’ın, yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “21.03.2017 tarihinde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şahsımı hedef göstererek, ulusal basına haber yapılması yönünde çağrılarda bulunmuş, akabinde aynı zihniyetteki internet sitelerinde “AKP’li Başkan Yardımcısı Böyle Tehdit Etti” başlığıyla haberler yayınlanmıştır.

Yine Mahmut Tanal’ın paylaşımdan yola çıkılan ve aynı kalemle şahsımı hedef alır şekilde yazılan haber Aydınlık Gazetesi’nin bugünkü nüshasında da yayınlanmıştır.

Eski bir CHP milletvekilinin danışmanlığını yapmış bir gazeteci, Cumhuriyet Savcılığına delilsiz, tanıksız ve mesnetsiz bir iddia ile suç duyurusunda bulunmuş ve bu suç duyurusu kamuoyunda çarpıtılarak sanki hakkımızda verilmiş bir mahkeme ilamıymış gibi yansıtılmış ve şahsım hedef gösterilmiştir.

Basın yoluyla soruşturmanın gizliliği ilkesini ihlal eden bu asılsız haber, her ne hikmetse FETÖ’cü Emre Uslu gibi bir vatan haininin de sosyal medya hesabında paylaşıma konu olmuştur.

Kamuoyunu çarpıtmaya yönelik haberlerin yayınlandığı ve yayıldığı mecralar, yapılan sosyal medya paylaşımları ve mesnetsiz iddiaların hangi kesimin ilgisine mazhar olduğu ayan beyan ortadadır. Aynı zamanda hukukçu olan Mahmut Tanal gibi birinin soruşturmanın gizliliği ilkesinin ihlal edilmesinin suç olduğunu bile bile algı oluşturması ve bunu kamuoyuna yansıtması da düşündürücüdür.

Haberlere konu olan söz konusu şikayet dilekçesindeki iftira içeren iddiaya gelecek olursak; bizim inancımız, edebimiz değil bir topluluğu, bir şahsa bile ahlak dışı ithamlarda bulunmamayı öğretmiştir.

Tüm hukuki haklarım saklı kalmak üzere, atılan iftira ve bu iftiranın üzerine balıklama atlayıp, kamuoyunu şahsımla ilgili yanlış yönlendirmeye çalışan ve bunu yayanlarla ilgili takdiri halkımıza bırakıyorum.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarım.” Dedi.