ATASOY: URFA TURİZM, TİCARET VE SANAYİ KENTİDİR

ROPÖRTAJ: MEHMET ER

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un Şanlıurfa’ya yaptığı ziyarette Balıklıgöl’de bir araya gelerek sohbet havasında bir röportaj gerçekleştirdik.

 Nezaket Emine Atasoy üç günlük ziyareti kapsamında Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı ve gazeteciler ile bir araya gelerek Şanlıurfa hakkında bilgiler aldı.

Şanlıurfa'nın dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olduğunu peygamberler şehrinin tarihiyle kültürüyle çok kadim bir şehir olduğunu anlatan Atasoy ile yaptığımız röportaj…

ŞANLIURFA’YA YAPTIĞINIZ ZİYARETLE İLGİLİ BİZE BİLGİ VERİRMİSİNİZ?

Buradan Şanlıurfa halkına en derin saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya ziyaret gerçekleştiriyoruz.

Bu ziyarette ki amacımız Şanlıurfa’nın her anlamda kalkınmasına katkı sağlamaktır. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Şanlıurfa her şeyden önce bir turizm kentidir, bir ticaret kentidir, bir sanayi kentidir. Bu özelliklere sahip çok az il vardır.

ŞANLIURFA ASLINDA HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİLDİR.

Doyasıyla bizler bir sivil toplum kuruluşu olarak, aynı zamanda uluslararası bir kuruluş olarak, özellikle Şanlıurfa’nın her alanda kalkınmasına destek sağlamak için buraya geldik. Burada olduğumuz süre boyunca Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı ve gazeteciler ile bir araya geleceğiz. Burada yapılacak olan ne tür çalışmalar var ve Şanlıurfa’nın tanıtımına yönelik nasıl çalışmalar yapılabilir bu konularda görüşlerimizi belirteceğiz.

Tabi öncelikle kurumlardan bilgiler alacağız. Bu bilgilendirmeden sonra bir basın toplantısı yapacağız. Bu basın toplantısının neticesinde, ben şuna inanıyorum burada iş yapan işadamlarımızın yurt dışına ihracat yapan işadamlarının önlerinin açılmasını sağlayacağız. Şanlıurfa’nın bazı yöresel ürünleri var. Şanlıurfa bu yöresel ürünlerini çok rahatlıkla Avrupa’ya, Asya’ya, Afrika’ya gönderebilirler. Bunun için yeni pazarlar yaratmak lazım, bu pazarların yaratılması ile ilgili bizim Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak desteklerimiz olacak.

Bizler Şanlıurfa halkının yanındayız. Bu temaslarımız neticesinde çok güzel işlere imza atarak Ankara’ya döneceğiz.

ŞANLIURFA’YA İLK GELİŞİNİZMİ?

Hayır, Şanlıurfa’ya bundan öncede geldim. Şuanda da Şanlıurfa’nın en güzel yerlerinden biri olan Balıklıgol platosu içersin de bulunmaktayız. Daha önce birçok kez burayı ziyaret ettim. Şanlıurfa peygamberler kentidir. Şanlıurfa medeniyetlerin beşiği olmuş bir ildir. Dolaysıyla da bundan sonraki süreçte daha fazla Şanlıurfa’ya gelmeyi planlıyorum.

ŞANLIURFA’DA BULUNMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM.

Dünya'nın en eski şehirlerinden biri olan Şanlıurfa şehri birçok Medeniyetlerin izini taşıyor. Şanlıurfa'nın kalkınması Türkiye’nin kalkınması Orta doğunun kalkınması demektir.

YENİ YATIRIM TEŞVİKLERİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Bölgeye yeni yatırım teşvikleri var. Bu teşvikleri de buradan öğrenip iş dünyasına anlatacağız. Özellikle ulusal ve uluslararası alanda Şanlıurfa için ne gerekiyorsa elimizden gelen tüm cabayı göstereceğiz.

Biz Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak Şanlıurfa’nın kalkınması için Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfalı İş Kadınları ve İş Adamları ile iş birliği yapmaya hazırız.

GELDİĞİNİZ GÜNDEN BU YANA ŞANLIURFA’DA NELERİ EKSİK GÖRDÜNÜZ?

Şanlıurfa’nın bence tanıtımı ile ilgili sıkıntıları var bence, Şanlıurfa’nın tanıtımının daha fazla yapılması lazım hem ulusal, hem de uluslararası alanda. Bu tanıtımla ilgili olarak ta biz Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

İş dünyası olarak Şanlıurfa ekonomisini yakından takip ediyoruz. Şanlıurfa'nın kalkınması için her türlü yatırımı yapmaya ve türlü fedakârlık yapmaya hazırız.

Şanlıurfa güvenilir bir bölgedir. Şanlıurfa turizm kentidir, bir ticaret kentidir, bir sanayi kentidir. Bunların iyi anlatılması gerekiyor.

Dolaysıyla bizde Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak elimizden geldiği kadarıyla tüm dünyaya bu mesajı vereceğiz. Gelin Şanlıurfa’ya yatırım yapın, Şanlıurfa güvenli bir ildir. Bunları mümkün olduğunca çok dillendireceğiz. Diyerek sözlerini sonlandırdı.