Taşeron meselesi Cumhurbaşkanına iletilecek

720 Bin Taşeron İşçi'nin merakla beklediği kadro ile ilgili çalışmalar henüz netleşmedi. İşçilerin merakını biraz dindiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Taşeron'a kadro'nun kesin olarak verileceğinin sinyalini verse de, kadroya geçecek taşeronların devlet memuru gibi olmayacağını açıklamıştı.

 

Taşerondaki kadro sorununu Ankara’ya taşıyacaklarını belirten Hür Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Sinan Sır, hükümet yetkililerinden destek beklediklerini söyledi. Sır, şöyle konuştu:”Sendika olarak 2014 yılından beri kuruluş tarihinden itibaren taşeron yasasını yakından takip eden sendikalardan biriyiz. Türkiye’deki 1 milyon işçiyi yakından ilgilen taşerona kadro meselesi bulunuyor. Dolayısıyla bununla ilgili Türkiye’de yapılacak olan referandum söz konusu. Referandum öncesi emekçi kardeşlerimize müjdeli haberin verilmesi için hükümetimiz tarafından titizlikle takip ediyoruz.

 

‘İNŞALLAH, CUMHURBAŞKANIMIZ NOKTAYI KOYACAK’

 

Geçen hafta Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’mızda bir toplantımız gerçekleşti taşeron işçilerle beraber. İlk önce iller arası, daha sonra Ankara’da çok geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Başbakan ve bakanların değişmesi ile birlikte, taşeron yasası çıkacak gibi söylemler yapılıyor. Bugün itibariyle kesin bir durum söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a götürmeyi düşünüyoruz. İnşallah, Cumhurbaşkanımız bu konuya kesin bir nokta koyacaktır. Biz buna inanıyoruz. Takipçisi olacağız. Taşeron kardeşlerimiz de bizleri takip etsinler. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya, daha sonra da Cumhurbaşkanlığına taşımayı hedefliyoruz.”

 

ZEKİ ALTUNDAĞ