Belediyenin önünde hareketli saatler

Olay saat 13.25 sıralarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye binası önünde yaşandı. Kafasına silah dayayan ve boynuna pankart asan İbrahim Halil A.  intihar girişiminde bulundu. Çevre Kontrol ve Daire Başkanlığı'ndan haksız yere işten çıkarıldığını iddia ederek intihar girişiminde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüşmek istediğini ifade eden genç yanına ikna etmek için yaklaşanları silahla tehdit ederek uzaklaştırdı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri öfkeli genci ikna etmeye çalıştı.

 KESKİN NİŞANCILAR KONUŞLANDI

 Başına dayadığı tabancayla intihar girişiminde bulunan İbrahim Halil A. için gelen özel hareket polisleri bünyesindeki keskin nişancılar da çevredeki binalara konuşlandı. İbrahim Halil A.'yı gören çok sayıda kişi ise cep telefonlarıyla sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yapma yarışına girdi. Polis ve belediye çalışanları, konuşmaya çalıştıkları İbrahim Halil A.'yı ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.

 DEVREYE BELEDİYE BAŞKANI GİRDİ

 Bir türlü ikna olmayan İbrahim Halil A., eyleme başladığı bir saat sonra Akçakale İlçesi'nde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi makamına gelmesiyle tabancayı bırakıp polise teslim oldu. Belediyede Başkan Nihat Çiftçi'nin kendisini yeniden işe alınacağı sözü verdiği belirtilen İbrahim Halil A., daha sonra ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

ZEKİ ALTUNDAĞ