STEM ve Bilim Merkezi geleceğin Aziz Sancarlarını yetiştirecek

Şanlıurfa Eski İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin girişimleriyle Şanlıurfa’ya kazandırılan STEM ve Bilim Merkezi öğrencilerin uğrak mekânı oldu. Anaokulundan liseye kadar her yaş gurubu öğrenciler uzman eğitimciler tarafından ücretsiz bir şekilde eğitim görüyor. 2015’de okullarda atölye çalışması olarak başlayan ve 2016’da STEM ve Bilim Merkezi olarak faaliyet gösteren merkezde öğrenciler farklı çalışmalara imza atıyor. Merkezde; mühendislik, matematik, fen ve teknoloji gibi dersler verilerek öğrencilerin bilimle uğraşmasına zemin hazırlanıyor. Proje Koordinatörü Ahmet Göçen, merkezin öğrencilere yönelik sağladığı büyük katkılara dikkat çekti.

 

GELECEĞİN BÜYÜK MÜHENDİS ADAYLARINA ORTAM HAZIRLANACAK

 

Yarım milyondan fazla öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa ilinde açılan bu merkez ile artık bilimsel faaliyetlere yatkın tüm öğrencilere STEM modülleri ışığında eğitimler verilecek ve geleceğin büyük mühendis adaylarına ortam hazırlanacaktır. Okulların randevu alarak öğretmen ve öğrencileri ile ziyaret edebildiği merkez 6 katlı olup 2 konferans salonu, 9 sınıf ve 3 bireysel çalışma tasarım sınıfından oluşmaktadır. Merkezde anaokulu, ilkokul ver ortaokul STEM sınıflarından meslek liselerine yönelik endüstriyel robot ve kodlama sınıflarına kadar farklı konsepte oluşturulmuş bilim sınıfları bulunuyor. Merkezde anaokulu, ilkokul ver ortaokul STEM sınıflarından meslek liselerine yönelik endüstriyel robot ve kodlama sınıflarına kadar farklı konsepte oluşturulmuş bilim sınıfları yer alıyor.

 

STEM EĞİTİCİ EĞİTİMİ YÜZLERCE ÖĞRETMENE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

 

Karacadağ Kalkınma Ajansı destekli STEM Eğitmen Eğitimi 8 Ekim 2016 Yenişehir Halk Eğitim STEM Merkezinde başladı. Proje kapsamında açılan eğitime 160 öğretmen başvurmuş olup eğitmen adayları 2016 Aralık ayı sonuna kadar yeni STEM Merkezinde 2 ay boyunca her hafta sonu eğitim alabilecek. İlk hafta 20 öğretmenle başarılı şekilde eğitimi tamamlayan öğretmenler hafta içi öğrencileriyle STEM uygulamaları için Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM merkezine ait atölyelerini kullanabilecek.

 

MEHMET CANBEK