STK’lardan sınır ötesine 5 tır yardım

Şanlıurfa’da hayırseverlerin desteğiyle temin edilen 5 tır insani yardım, ihtiyaç sahibi Suriyelilere gönderildi. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle “Halep İçin Elini Uzat” kampanyasında temin edilen un, su, kuru gıda, elbise, çocuk maması ve battaniyeler, gönüllü vatandaşlar tarafından 5 tıra yüklendi.5 tır, Suriye’ye ulaştırılmak üzere Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na gönderildi.

 ‘SÖZÜMÜZ İYİLİK OLSUN’

 Platform Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada,”Suriye’de ağaçların dibini sığınmış, ağaçların yapraklarını kaynatıp çocuklarının karınlarını doyurmaya çalışıyor. Bugünde Şanlıurfa’daki iyilik kervanı ile beraber, ‘Sözümüz iyilik olsun, ülkümüz iyilik olsun’ sloganıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Akıbetimiz de iyilik olsun. Bütün İslam dünyası üzerinden açlık, sefalet, haksızlık son bulsun diyoruz. İnsanların insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını diliyoruz. Bu iyilik kervanında katkı sağlayan herkese rabbim razı olsun.”dedi.

 ‘RABBİM BİZİ HER ŞEKİLDE İMTİHAN EDİYOR’

 İl Müftülüğü vaizlerinden Mehmet Emin Çiftçi,”Müslümanlar kardeştir. Bir Müslüman kardeşimiz sıkıntıdaysa ona yardım etmek zorundayız. Rabbim bizi her şekilde deniyor. Sıkıntı ile imtihan etmektedir. Bizlere de onlara yardım etmek noktasında imtihan etmektedir. Türkiye’nin her tarafından yardımlar geliyor. Diğer kardeşlerimizde bunları koordine ediyorlar. Yardımda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi artırsın, Kur’an’a dönmeyi nasip etsin.”dedi.

 ŞAHBAN KILIÇ