Açar: Batı, Türkiye’yi dizayn etmeye çalışıyor

Eyyyübiye bölgesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir depodan yüklenen insani yardımlar, Hatay bölgesinden Suriye’deki mazlumlar için yola çıkarıldı. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Başkan Yardımcıları Adil Saraç, Yusuf Mert, Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak, çok sayıda başkanı ve basın mensupları katıldı.

 

‘Buradaki milletin tarih boyunca insanlığa göstermiş olduğu, İslam coğrafyasının ötesinde bir vefanın örneğini görmekteyiz’ diyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, şunları kaydetti:”Her bir tır filosunda ayrı bir dünyaya gittiğimizi hissediyorum. Ne kadar çok şükredecek şeyimizin olduğunu görüyorum. Elimizdeki gücün, değerlerin neler olduğunun farkında değiliz aslında. Bu millet vefa demektir, fedakarlık demektir. Buradaki milletin tarih boyunca insanlığa göstermiş olduğu, İslam coğrafyasının ötesinde bir vefanın örneğini görmekteyiz. Yüreği bedeninden büyük olan bir grup insani yardım platformu, yüreğini ve her şeyini ortaya koymuş büyük milletin, ülkenin 4 bir yanından paylaşmaktalar kardeşleriyle. Şunu unutmamak gerekiyor. Halep, Suriye neyse Urfa odur. İşin diğer yüzüne bakıyorsun, medyatik şehirleri ve Batıya bakıyorsun. En öncelikli hakkı olan ‘hayat’ hakkını Batı kendi ilk önce yok ediyor. Akif’in deyimiyle tek dişi kalmış medeniyet. Çok basit şeylerde şu efendim insan hakkıdır. Şurada hayvan hakkıdır havariliğini yapmaktadır. Tarihimizi çok iyi bilirsek, geçmişte oynanmış oyunlara düşmeyiz.”

 

‘YAŞANAN GELİŞMELERDEN DERS ALMAMIZ GEREKİYOR’

 

Batı’nın Türkiye’yi dizayn etmeye çalıştığına dikkat çeken Açar,”100 sene öncesinde yine hayvan hakkı, bilmem bu hakkı diyerek Haçlının vakıfları bu milletin içerisine girmiş. Nifak tohumları ekmeye başlamıştır. Dünyada insanlığını sorgulamak durumda. Batı, islam dünyasının lideri konumunda bulunan Türkiye’yi dizayn etmeye kalkışıyor. Bundan çıkarmamız gereken ders nedir? Birbirimizin eksikliklerini kabul edip, birbirimize daha çok sarılmak durumundayız. Dün birbirlerini kabullenmeyenler, zeytin ağaçlarının ve naylonların altına sığınmak durumundalar. Kendi ülkemiz ve İslam aleminin geleceği için kenetlenmemiz gerekiyor. Allah, kimseyi vatansız bırakmasın, devletsiz koymasın. Devleti olmayanın dini yoktur, namusu yoktur, malı ve canı yoktur. Çünkü dini vecibeleri yerine getirmede ‘hürriyet’ şartı vardır. Yaşanan gelişmelerden ders almamız gerekiyor. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Milletimizin birlik ve dirliğini devam ettirsin. Mazlumlar nerdeyse orada olsun.” şeklinde konuştu.

 

‘AVRUPA, JİLETLİ TEL ÖRGÜSÜ İLE MEŞGUL’

 

Yardım çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Suriye İnsani Yardım Platformu Osman Gerem,”Halep’te ve Suriye’de insanlık aç ve açıkta. Şu an birçok aile, zeytin ağaçlarının dibine sığınmış, şeffaf naylonlar içerisinde şu kış gününde çocuklar çamurun üzerinde çıplak ayaklar üzerinde dolaşmak zorunda kalıyor. Bu insanlar bizden yardım bekliyor, şefkat ve merhamet eli. Dünya Suriye’nin savaşını başlattığı günden bugüne kadar Suriye’yle ilgili sadece rapor hazırlamakla yetindiler. Geçen hafta basına düştü. Esed’in cezaevinde 1300 kişi işkence edilerek idam edildi ve dünya sessiz kaldı. Şu anda Avrupa göçü önlemek için Macaristan ve Sırbistan arasında jiletli tel örgüsü ile meşguldürler. Avrupa’nın insanlığı budur işte. Mazlum, savaştan kaçmış, her şeyini terk etmiş; yeterki canımı kurtarayım, bir ülkeye sığınayım diyen insanları jiletli tel örgü ile durdurmaya çalışıyorlar. Yanı başımızda aç olan kardeşlerimize 7 yıldan beri Şanlıurfa’dan ve Türkiye’den insani yardım gönderiyoruz. Bugünde 10 tırlık insani yardımı yola çıkaracağız. Şanlıurfa Valiliği ve diğer tüm kurumlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.” sözlerine ekledi.

 

ŞAHBAN KILIÇ