Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Çelik Oldu

Merkezi Şanlıurfa’da bulunan, Kilis, Gaziantep, Şanlı Urfa, Adıyaman, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak İllerini Kapsayan fedaresyonun 2. Olağan Genel Kurulunda 4 yıllık yönetimi seçildi.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Kurul Toplantısına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık gazeteciliğin önemine ilişkin konuşmalar yaptılar.

Divan Başkanlığına Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Kâtipliklere Hatice Türkan ve Veysel Polat seçildiler.

Başkanlığa aday olan Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ile Eski Başkan Talat Akay tarafından Divana iki liste sunuldu. Eski Başkan Akay, yapılan konuşmaların ardından listesini çekme kararı aldı. Yapılan oylamada Çelik’in Divana sunduğu liste, oy birliğiyle kabul edildi.

Yapılan kongrede başkan seçilen Mehmet Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: Alanında Türkiye’nin en yüksek çatısı konumunda 20 bini aşkın üyeye sahip Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun ayaklarından birinin yeni yönetimini oluşturduk. Bölgedeki sorunların çözümünde, ülke ve toplumsal değerlerin korunmasında bize önemli görevler düşüyor. Federasyon olarak bölgedeki sorunların çözümünde haberlerimizde barış dilini kullanarak etkin rol almayı ve meslektaşlarımızın sorunlarını gidermeyi, bunun yanında mesleki dayanışmayı en yüksek düzeyde tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğrafları çekiminin ardından sona erdi.

ŞAHBAN KILIÇ