Kazancı Bedih mezarı başında anıldı

Kazancı Bedih'in ölümünün 13'ncü yıldönümü nedeniyle Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma töreni yapıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, Oğlu Naci Yoluk, sevenleri ve yakınları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından katılımcılar, birer açıklama yaptı.

‘KÜLTÜR SOKAĞI AÇACAĞIZ’

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, yaptığı açıklamada,"Gazelhanın önemini Şanlıurfa iyi bilir. Şehrin önde gelen gazelhanlarındandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat sokağı açacağız. Ustanın adını ve anısını yaşatmak üzere gazelhan kursu açacağız. İsmini yaşatacağız. Yeni Kazancı Bedihler yetiştirme adına Büyükşehir Belediyesi olarak çaba sarf edeceğiz."dedi. Özçınar, usta gazelhanın Şanlıurfalı gençlere örnek olması açısından ve adını yaşatmak için çalışmalar sürdüreceklerini belirtti.

‘SIRA GECELERİN VE GAZELHANLARIN USTASIYDI’

Sanatçıyı rahmetle andıklarını belirten Başkan Vekili İsa Kızıldemir, "Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin değerlerine sahip çıkıyoruz. Kazancı Bedih, sıra gecelerinin ve gazelhanların ustasıydı. Mekanı cennet olsun. Bugün onun ölümünün 13'üncü yılında yine kabri başında anıyoruz. Allah rahmet eylesin." dedi. Törene katılan Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ise anma törenine katılan herkese teşekkür etti.

ZEKİ ALTUNDAĞ