DEDAŞ'ın kapısına dayandılar

Kış aylarının gelmesi ile birlikte artan elektrik tüketimi kimi yerlerde trafoların devre dışı kalmasına neden oluyor. Kaçak elektrik kullanımı ve yetersiz alt yapı da işe eklenince çıkılmaz bir hal aldı.
Elektrik kesinti saatlerinin uzamasına tepki gösteren Osmanlı, Hayati Harran-i, Eyyübiye'nin çeşitli semtlerinde oturan bir grup vatandaş, soluğu DEDAŞ il Müdürlüğü'nün önünde aldı. Artan kalabalığı gören güvenlik görevlileri durumu emniyete bildirdi. Kısa süre içerisinde DEDAŞ'ın önüne gelen çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı. Yetkililere seslerini duyurmak için toplandıklarını ifade eden vatandaşlar, kesintilere çözüm bulunmasını istedi ve yetkilileri istifaya davet etti.
DEDAŞ il Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, kaçak elektrik kullanımı, kapasitenin üzerinden trafolara eklenen aboneler ve benzeri nedenlerden dolayı kesintilerin yaşanabileceğine dikkat çekildi.

KESİNTİLER NEDENİYLE MAHALLELERDE YOLLAR KAPATILDI, LASTİKLER YAKILDI

Öte yandan kaçak elektrik kullanımının yüksek olduğu bölgelerin elektrikleri sık sık kesilmeye başlandı. Birçok kez mahalle sakinleri, yolları trafiğe kapatarak lastik yaktı.
RAMAZAN GÜLER