Döviz artışı Kapaklı Pasajı esnafını vurdu

Hızla artan dolar artışı ithalat ve ihracat piyasası nabzının attığı Kapaklı, Japon, Bağdat ve Dünya Pasajlarındaki esnafı yoğun bir şekilde etkiledi. Pasajı esnafı, savaşın ve çatışmaların yanı sıra doların yükselmesiyle evine siftahsız gitmeye başladı. Adeta kan ağlayan pasaj esnafı, dolardaki kur artışının kendilerine olumsuz biçiminde yansıdığını, sattıkları ürünlerin yerlerine yenisini koyamamaktan yakınıyor. Hükümetten doların yükselişinin bir an önce durdurulmasını isteyen esnaf, pasaja dükkân sahipleri hariç kimsenin uğramadığını ifade etti.

YÜZLERCE DÜKKAN KAPALI DURUMDA

Japon Pasajı esnaflarından Mehmet Toprak, Ruha Ajan'sa yaptığı açıklamada, Pasaj esnafı olarak Çin'den dolar üzerinden ürün aldığımız için sattığımız ürünleri yerine koyamıyoruz.Dolar son günlerde çok yükseldi.Bu bizi çok etkiledi.Sabah 7'den akşam 7'ye buradayız ama tek bir parça sattığımız yok.Mevcut iktidar bize istikrar sözü verdi.Bütün Urfa'ya istikrar gelecek diye vaatlerde bulundu.Ancak hala istikrar gelmedi.Yüzlerce dükkanımız şimdi kapalı durumda.Kimsenin bu süreçte bizleri sorduğu yok.Sadece seçimden seçime geliyorlar. Barış sürecinde işlerimiz iyiydi. Para da kazanıyorduk.Ancak süreç bittikten sonra esnaf yavaş yavaş tökezlemeye başladı.Tek isteğimiz hükümetin yükselen doları bir an önce düşürmesi" dedi.

PASAJDA İN-CİN TOP OYNUYOR

Esnaf Lütfi Kurt ise, "Daha önce işlerimiz çok iyi değildi. Son günlerde artan dolar artışının ardından tamamen bitti. Şimdilerde siftah yapamadan dükkanı kapatıyoruz.Daha önce bu pasaj cıvıl cıvıldı.Şimdi ise bomboş.İn-cin top oynuyor.Allah sonumuzu hayır etsin.Devletin bir an önce bu duruma el atması lazım.Esnafın yok olmaması gerekiyor.Çünkü esnafın yok olması,devletin yok olması anlamına geldi" ifadelerini kullandı.
Esnaf Mehmet Toprak, Japon pasajı esnafı olarak zor günler geçirdiklerini söyledi. Esnaf Lütfi Kurt, Japon pasajı esnafı olarak siftah yapmadan dükkanları kapattıklarını dile getirdi.
RAMAZAN GÜLER