Denetimler artırılsın !

Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerini okuldan alıp evlerine götüren servis minibüsü kavşakta virajı alamayarak takla attı. Kazada 6'sı ağır 26 kişi yaralandı. Kazanın ardından okul servislerinin taşıyacağı standartlar ve yapılması gerekenler kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandı.

ŞOFÖRLER ODASI:" EMNİYET VE BELEDİYELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Belediye ve emniyeti göreve davet eden Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karageçili,"500 esnaf öğrenci servisliği yapan arkadaşlarımız bulunuyordu. İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalarımız oldu. Sayıyı 1700'e çıkardık. Dün kaza yapan üyemiz olmayan, servisçilikle alakası olmayan araçlar taşıma işlemi gerçekleştiriyor.
Emniyetimizden ve belediye yetkililerimizden gerekli denetimleri ve ilgiyi bekliyoruz. Birçok kez şikâyette bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Denetimler yetersiz. 20tane çocuğumuz 2 gün önceki kazada yaralandı, bunun 6'sı ağır yaralı. Acil şifalar diliyoruz.

'EL BİRLİĞİ ŞART'

Ceza vermek, araba bağlama gibi herhangi bir yetkimiz yok. Belediye başkanlarının ve emniyetin görevidir. Yetkililerden kayıtdışı öğrenci servisliği yapan kişiler, belgesi ve S Plakası olmayan araçlara gerekli denetimlerin yapılmasını istiyoruz. Belli bir kalitenin yakalanmasını istiyoruz. El birliğiyle bu sorunun üstesinden gelebiliriz. S plakası olmayan araçlar çalıştırılmamalı. Hem Şanlıurfa'ya hem halkımıza çok önemli yararlı olacaktır."dedi.

'UYDU ÜZERİNDEN DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLSİN'

Kent sakinleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada,"Şanlıurfa da ki öğrenci servisleri aşırı hız yapmaktalar. Belediye Mili Eğitim ve Trafik yetkililerini Uydu sistemi ile denetimleri yapılmadığı müddetçe bu tür kazalar kaçınılmaz." ifadelerine yer verdi.

'KAZADA KUSUR VE USULSÜZLÜKLER VAR'

Kazayla ilgili olarak idari ve adli soruşturma başlatıldığını ifade eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Burada kusur var. Hem şoförle ilgili bulunan kusurlar ve usulsüzlük var. Bir taraftan da fazladan ayakta öğrenci alınması durumu var. Bunlarla ilgili gerek adli gerek idari işlemler yapılacak. Sorumlular gereken cezayı alacak. Öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.
ZEKİ ALTUNDAĞ