Yahya Kemal Beyatlı Anadolu lisesinden aşure şenliği

Okulun bahçesinde düzenlenen 9. Aşure Şenliğine öğrenci velileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Aşure şenliğinde bir konuşma yapan Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdürü M. Hişar Gencer şunları söyledi: "Muharrem ayının ve aşure gününün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. On muharrem yani aşure günü, dinler tarihinden kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir.
Bu günde peygamber efendilerimiz ve onlara inananlar çok büyük sıkıntılardan, zülümlerden, baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara büyük ilahi lütüflara ermişlerdir. İslam tarihinde Aşure gününde meydana gelen on olaydan dokuzu sevindirici, birisi ise hüzün vericidir. Bu gün Efendimizin sevgili torunu cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehadetinin günü.
Yani acıyla sevincin bir arada olduğu gündür. Bu değerlerimizin kaybolmaması adına her yıl farklı temalarla bir araya gelerek bu değerlerimizi hatırlatmış oluyoruz. Bu vesileyle biz biri birimizi bu kazanın içindeki farklı şeyler olarak görüyoruz.
Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederim." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından aşureyi M. Hişar Gencer kendi elleriyle dağıtımını yaptı.
MEHMET ER