Turizmciler, 'Bölgesel Teşvik' istedi

Özel bir otelde kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Turizmi Geliştirme Derneği , turizmdeki son durum ve yapılması gerekenler noktasında istişarelerde bulundu.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Alataş,"10 yıldır Urfa turizmini geliştirmek, tanıtmak adına bir araya geldik arkadaşlarla. Şanlıurfa'nın turizmdeki önemi çok büyük Türkiye açısından. Bölgedeki yaşanan olaylar turizmi ciddi şekilde etkiledi. Turizmi Geliştirme Derneği'nin yönetiminde değişikliklere gittik. Başkan olarak Mehmet Alataş, Yardımcısı Rahime Yavuz, Genel Sekreter Kamil Türkmen. Bölge turizmini iyi getirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tanıtım görevi eksikliği bulunuyor.
Devlet yetkililerinden bu konuda destek bekliyoruz. Tanıtım görevi yeterince yapılmıyor. Turizme yeterli teşvik sağlanamadığından dolayı bölgede ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Sıkıntılardan dolayı istenilen verim alınamıyor. İşverenler sigorta ücretlerini ödenemez noktaya ulaştı.
Ege ve Akdeniz'de yapılan yapılan desteklerin Güneydoğu'da yapılmasını bekliyoruz. Sahil illerine verilen 6 bin dolarlık teşviğin bölgede de uygulanmasını istiyoruz.
Geçmişte olduğu gibi şimdide terör algısı Urfa'ya yönelik vardı. Bu algıyı yıkmak için basına ve herkese görev düşüyor." ifadelerine yer verdi.
MEHMET CANBEK