SELAHATTİN CANBEYLİ, FISTIK ÜRETİCİLERİ BAŞKANI OLDU

Şanlıurfa’nın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Selahattin Canbeyli’nin bu göreve seçilmesi çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Şanlıurfa’da yetişen fıstığın dünya pazarında hak ettiği yeri bulması için çalışmalara başlayacağını ve en kısa sürede dünya pazarında hak ettiği itibarı ve fiyatı yakalaması için çalışacağını belirten Canbeyli yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’nin sayılı yerinde yetişen ve özelliklede Şanlıurfa’da birçok çiftçinin gelir kaynağı olan böylesine değerli bir ürün olan fıstığın hala Türkiye’de ve Dünyada hak ettiği değeri gördüğünü sanmıyorum. İnşallah bundan sonra yapacağımız çalışmalar ile birlikte fıstığın tanıtımında aktif görev alacağız. Bundan böyle fıstık üreticilerinin sorunlarını kamuoyuyla paylaşacağım ve bütün haklarını savunacağım.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in kendileri açısından önemli bir avantaj olduğunun altını çizerek, Sayın Bakanımızla da bu konuyu görüşeceğiz. Görüşlerimizi, sıkıntılarımızı anlatacağız. İnşallah fıstıkta destekleme kapsamına alınır. Dedi.

 MEHMET CANBEK