Suriyeliler, resmi kayıt altına alınsın !

Yerli esnaflar, Suriyelilerin her sokak başında iş yeri açmasından dertli. Her türlü mali ve resmi evraklarını tamamlamak zorunda olduklarını belirten yerli esnaflar, Suriyelerin muaf tutulmasının ticari rekabeti zorlaştığının altı çizildi. Yetkili mercilerde Suriyeli esnafı resmi kurumlara davet ederek kayıt altına girmelerini istedi.
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada,”Son dönemlerde yaşanan terör olayları, bölgedeki gelişmeler, her geçen sayısı artan AVM’ler ve süpermarketler, esnafımızın işlerinin kırık olmasına neden oluyor. İç savaştan kaçarak Urfa’ya gelen Suriyeliler, her köşe başında iş yeri kurmaya başladılar. Gelişigüzel dükkan açılıyorlar. Ustalık belgeleri, maliye ruhsatları, oda ve esnaf sicil kayıtları ve belediye izinleri yok. Allah yardımcıları olsun, biz onları kınamıyoruz. Fakat gelsinler, onlarda bizim vatandaşlarımız gibi sorumluluk ve görevlerini yerine getirsinler. Gerekli kayıtlarını yerine getirsinler. Devletimize gereken vergileri vermelerini bekliyoruz, yeni de işlerini yürütsünler. Bu hususta yetkililerden yardım bekliyoruz.”dedi.

YAPILANDIRMA UYARISI

Yapılandırmalarla ilgili esnafa çağrı yapan Altun, şöyle konuştu:”Geçtiğimiz günlerde hükümetimiz SGK, Bağkur borcu olanlara yapılandırma olayı getirdi.
Duymamış olanlar, halen müracaat etmemiş olanlar olabilir. Az bir süresi kaldı. Çok iyi fırsat, faizlerin birçoğu siliniyor. 36 aylık yapılandırma olanağıyla esnaflarımıza kolaylık sağlıyor. Yapılandırma konusuna müracaat yapmayan esnaflara çağrımız budur. Kaçırmasınlar. Kendilerinin menfaatinedir.”
ZEKİ ALTUNDAĞ