Urfa mutfağını İngilizlere tanıttı!

Urfa’nın zengin mutfağı İngilizlerin gönlünde taht kurdu. Şef Faruk Yavuzel, 3 yıl önce Galler’in başkenti Cardiff’de bir restorant açarak Şanlıurfa yemeklerini İngilizlere ve Galler halkına sevdirdi. 2016 yılında dünya mutfak ödülünü de alan şef aşçı Faruk Yavuzel, en son vize başvurusunda hesabında az para bulunduğunu iddia ederek ülkeden ihracı gündeme geldi.  Adil olmayan karara karşı İngiliz ve Galler halkı binlerce imza topladı.

 ‘2016 DÜNYA MUTFAK ÖDÜLÜNÜ ALDI’

Şanlıurfalı Şef Aşçı Faruk Yavuzel, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Ben yaklaşık 3 yıl önce Galler’in Kardif ilinde bir restorant açtım. Bu süreç zarfında ara vermeden çalışarak bizim Urfa kültürünü ve onun getirmiş olduğu mutfağını buradaki insanlara tanıtmaya ve sevmeye çalıştım. Bu çalışmamda başarılı oldum. Yaptığımız hizmetten ve benden gayet memnunlar. Ayrıca bu yıl 2016 dünya mutfak ödülünü de aldım, bu da bizim için bir iftihar kaynağı oldu. Yöreyi, yemeği, kültürü hatta dili sevdirmeye çalıştım. Bu yüzden bana verilen ödülün asil sahibi Urfa ve çevre halkıdır.

 ‘İNGİLİZ HÜKÛMETİ TARAFINDAN DESPOT EDİLMEYE ÇALIŞILDIM’

Bunun sebebi ise en son vize başvurum da hesabımda az para olmasıydı. Sadece bunu bahane göstererek buradan ihracım gündeme geldi.  Nasıl olur ki burada vergisini ödeyen ve baya da sevilen bir şef ülkeden ihracı istenilebilir? Bu adil olmayan karara karşı İngiliz ve Galler halkından binlerce imza topladık. Şanlıurfa halkından da bize destek olmalarını istiyoruz.”

MEHMET CANBEK