TYP programına rekor başvuru

2016-2017 eğitim – öğretim yılı geçen hafta başladı. Okullarda derslerin başlaması ile birlikte personel yetersizliği nedeniyle temizlik sorunu yaşanıyor. İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program kapsamında okullara alınacak temizlik personelleri için 20 Eylül’de başlayan başvuruların bugün sona ereceği bildirildi.

‘PERSONELLER, İLÇELERİN NÜFUSLARINA GÖRE YAPILDI’

İŞKUR’un 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için Şanlıurfa’da TYP kapsamında alınacak geçici personeller için belirlediği kontenjan bin 230. Personellerin ilçelere dağılımı nüfus yoğunluklarına göre yapıldı. En fazla nüfus yoğunluğu Eyyübiye’de olduğu için de doğal olarak en çok personel kontenjanı bu ilçeye verildi. Eyyübiye’yi ikinci sırada Haliliye izlerken, nüfus yoğunluğuna göre en az kontenjan verilen ilçeler Hilvan ve Halfeti oldu. İl geneline verilen bin 230 kişilik kontenjan için bugüne kadar 19 binden fazla başvuru oldu. Başvuruların son günde 20 bini geçmesi bekleniyor.

‘ALIMLAR, MÜLAKAT YOLUYLA YAPILACAK’

Toplum Yararına Çalışma da öncelik ise 19 yaş ve üzeri kadınlar, engelliler, 35 yaş üzeri erkekler ile eski hükümlüler gibi dezavantajlı görülen gruplara verilecek. 29 Eylül’de biten başvuruların ardından mülakat yolu ile alımların yapılacağı bildirildi. Seçilen personeller 13 Ekim itibarı ile göreve başlayacak. Yaklaşık 8 ay sürecek çalışma süresi 16 Haziran 2017’de sona erecek.

ZEKİ ALTUNDAĞ