Her şey tamam, bir tek mehteran takımınız mı eksik kaldı?

Türkiye'nin en büyük ilçe nüfuslarından birine sahip olan Haliliye Belediyesinde kırsal mahallelerde halk hizmet beklerken belediye mehter takımı kurmak ile meşgul oluyor. Şimdiye kadar yaptığı kültür ve sanat etkinlikleriyle belediye bütçesine ağır bir yük getiren Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve ekibi bu defada farklı bir uygulamaya giderek mehter takımı kurma telaşına düştü.
Haliliye Belediyesinin sınırları içerisinde belli başlı sorunlar parke taşıyla döşenmemiş sokaklar, ilaçlama yetersizliği, üvezler, çöp ve benzeri sorunlar hal olmamışken yapılacak olan çalışma halkın tepkisini çekti.
Belediye basın bürosundan yapılan açıklamada, Haliliye Belediyesi; kentte bir ilki gerçekleştirerek Osmanlı geleneği olan Mehter Takımı'nın kurulması için başvuru alımlarına başladığını duyurdu.
Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Başkan Fevzi Demirkol'un talimatlarıyla kentte Mehter Takımı'nın kurulması için çalışmalara başladığını "Mehteran-ı Haliliye" ismiyle kurulacak olan Mehter Takımı'na katılmak isteyen vatandaşlar için başvuru alınmaya başlandığı açıklandı.
MEHMET CANBEK