Merdiven altı emlakçılara dikkat !

Emlak sektörü kentteki konumunu her geçen gün artırmaya devam ediyor. Ortaya çıkan bu gelişme ile birlikte emlak sektöründeki merdiven altı diye tabir edilen sözde emlakçılar türemeye başladı. Emlakçılar Odası, mağduriyetlerin ortaya çıkmaması için birtakım uyarılarda bulundu. Şanlıurfa Emlakçılar Odası Başkanı Fatih Topal,”Şanlıurfa’da tarımdan sonra en çok rağmen sektör gayrimenkuldür. Bu sektörde en büyük köprü vazifesini gören emlak sektörüdür. Maalesef, kentimizde emlak işini yapan birçok kişi bulunuyor. Urfa’daki emlakçıların yüzde 80-90’ını kayıtsız durumda. Kayıtsız olarak işlem yapmaktalar. Bariz hatalar yapmaktalar. Biz bunları nasıl önleriz diye hesap kitap yaparken özellikle bize üye olana üyelerimizi bir eğitime alıyoruz. Her yıl 1-2 eğitim veriliyor. Eğitimimiz Ağustos ayında oldu. Avrupa Birliği’nden gelecek olan heyetle ortak bir eğitimden geçireceğiz. Emlak sektörü nasıl olur, nasıl pazarlanır.”şeklinde konuştu.

‘SIKINTILARINI ODAMIZA BİLDİREBİLİRLER’

Resmi emlakçılardan alışveriş yapmaları noktasında uyarılarda bulunan Topal, şöyle konuştu:”Bizim bir 4 kişilik bir birimimiz bulunuyor. Üyelerimizi tek tek denetleyecekler. Eksiklikleri, hataları var mı diye? Vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için Emlakçılar Odasına üye olan işletmelerle çalışmasını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlar gittikleri emlakçılarda mutlaka iş yeri ismi, falanca numaralı emlakçılar üyesidir. Müşteriler, herhangi bir sıkıntı yaşamalarını durumunda bizlere iletebilirler, biz de gerekeni yapalım. “

‘RESMİ YERLERDEN ALIŞVERİŞ YAPSINLAR’

İnternetten alışveriş yapan vatandaşlara sesleniyoruz. Gerçekten oradaki bilgiler gerçek bilgiler değil. En doğru bilgileri, resmi yerlerden alabilirler. Daha net alışveriş yapmış olurlar. Tanıdıkları, bildikleri yerlere resmi üyelerden işlemlerini yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Bütün birikimlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler. Merdiven altı emlakçılara yönelik herhangi bir yaptırımımız yok. Sadece şikayetlerde bulunabiliyoruz. Maliye ve belediyeye şikayetlerde bulunabiliyoruz. Vatandaşında bu noktada bir sıkıntısı olduğu takdirde savcılık ve emniyete başvurabilirler.”

ZEKİ ALTUNDAĞ