LPG Tartışması Sürüyor

Uzun bir süredir LPG’deki yüksek fiyatlar kamuoyunun tepkisini almaya devam ediyor. Yaşanan sorunla ilgili Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, LGP’deki yüksek fiyatlara dikkat çekti. Altun,”Akaryakıt fiyatları başka illerde ve ilçelerde ucuz olmasına rağmen Şanlıurfa merkezde yaklaşık %10-20 arasında pahalı satılmaktadır.”dedi.

 ‘ŞANLIURFA’DA MOTORİN, BENZİN VE LPG PAHALI SATILMAKTADIR’

 Petrol istasyonları ve akaryakıt satıcılarının yaşanan soruna el atmasını isteyen Altun, şöyle konuştu:”Şanlıurfa merkezde satılan Otogaz, Benzin ve Motorin pek çok il ve ilçelerimize göre çok daha pahalı satılmaktadır. Otogaz, Benzin ve Motorinin çıkış noktası aynı, alış fiyatları aynı, markası aynı olmasına rağmen çevre illerde ve ilçelerde hatta Aligör civarında bile Şanlıurfa merkeze göre %10 ile %20 gibi çok daha ucuza satılmaktadır.

 ‘VALİ, BELEDİYE BAŞKANI VE SİYASİLERİN ÇÖZÜM BULMASI İSTENDİ’

 Üyelerimiz merkezdeki petrol istasyonlarından bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyor. Sorunun çözülmemesi halinde ise Mehmet Altun "Şayet bunlar çözmez se başta sayın valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımız ve Milletvekillerimiz bu soruna bir çözüm bulmalılar. Vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi lazım." İfadelerine yer verdi.

 

MEHMET ER