Operasyonlar devam ediyor

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Şanlıurfa'da Paralel Yapıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle 261 kişi tutuklandı, 692 devlet memurunun açığa alındığı bildirildi. Aralarında kaymakam, rütbeli asker, polis ve gazetecilerin de bulunduğu 261 kişi tutuklandı. Darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen operasyonlarda Şanlıurfa'da bugüne kadar tutuklananların 2'si kaymakam, 41 hâkim, 23 asker, 195 polis ve 2 gazeteci olduğu öğrenildi.

"ORGANİZE SANAYİDEKİ FABRİKALARA OPERASYON"

Öte yandan dün İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali, TEM ve Asayiş Şube Ekipleri tarafından Gülen cemaatine maddi kaynak sağladıkları gerekçesiyle tutuklanan ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ile İş Adamı Mehmet Öksüzoğlu'nun fabrikalarına polis tarafından operasyon düzenlendi. Polis, fabrikalarda çeşitli aramalar gerçekleştirdi.
Bilgisayarlara el koyan kolluk kuvvetleri, çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı ileri sürüldü.

"BİLGİSAYARLARA EL KONULDU"

Bunun yanı sıra bir operasyon haberi de İş Adamı Mehmet Öksüzoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Ufuk Boru Fabrikası'ndan geldi. ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ile birlikte tutuklu bulunan Öksüzoğlu'nun Gaziantep yolu üzerindeki fabrikasına giden polisler, burada aramalarda bulunurken, bilgisayarlara el koydu. Ayrıca fabrika yetkilileri gözaltına alındı. Olağanüstü Hal Kararnamesiyle Paralel Yapı'yla bağlantı içerisinde bulundukları iddia edilen dernek ve vakıflar kapatıldı.
ZEKİ ALTUNDAĞ