Çocuk ve kadın doğumun taşınmasına tepki

Şanlıurfa'da Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin yakın zamanda taşınacağı duyumunu alan bazı vatandaşlar Hastanenin taşınmasıyla ulaşım noktasında kendilerinin mağdur edileceğini dile getirdi.
Eyyübiye Mahallesinde yapımı tamamlanan hastane için ulaşımın çok uzak ve sorunlu olduğunu belirten vatandaşlar, "Aldığımız duyuma göre 10 güne kadar Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile Çocuk Hastalıkları Hastanesi 800 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi'ne taşınacağını öğrendik.

BU İKİ HASTANEDE GÜNDE BİNLERCE HASTA TEDAVİ OLUYOR

Şanlıurfa'nın 2 milyon nüfusu var. İnsanlar Bağlarbaşından, Akabeden, devteştinden Süleymaniden, Karaköprüden ve diğer uzak semtlerden nasıl o hastaneye gidecekler. Bu yapılacak olan aslında bir yerde vatandaşa zülümdür. Hastanenin açılmasına seviniyoruz. Ama hepsinin oraya taşınmasından yana değiliz. İllaki Hastane taşınacaksa, ikinci etabı orada açılsın. Oraya aynı bölümler taşınsın; hem buranın yükü hafiflemiş olur: Hem de vatandaş her iki yerden sağlık hizmeti görmüş olurlar.

HALİLİYE İLÇESİNDE HASTANE KALMAYACAKTIR

Çocuk Hastalıkları Hastanesi 400, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin de 200 yatak kapasiteye sahip hastane, Bu hastanelerin taşınması durumunda Haliliye ilçesinde hastane kalmayacaktır.
Yetkililerden isteğimiz duyarlılık gösterip mevcut hastanelerin kapasitelerinin korunarak hizmet vermeye devam etmesidir.
Kamu Hastaneler Sekreterliğinin buna dikkat etmesi gerekir. Sağlık konusu halkımız için oldukça önemlidir. Bunun dikkate alınmasını istiyoruz". Dediler.
MEHMET CANBEK