Hayata Destek Derneği çocukların yüzünü güldürüyor

Doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenmiş toplumların temel haklarına erişimini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bağımsız bir insani yardım derneği olan Hayata Destek Derneği,
Uluslararası insani yardımın temel ilkelerini benimseyerek, insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hesap verebilirlik prensipleri çerçevesinde faaliyetlerini Türkiye ve çevresi bölgelerde sürdürüyor. Suriye Krizi'nin başlangıcından bu yana mültecilere koruma ve destek amaçlı Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve İstanbul'da geniş kapsamlı insani yardım operasyonları yürütmekte.
Hayata Destek Derneği yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde savaştan etkilenen çocuklarla aktiviteler yapan Sınır Tanımayan Palyaçolar ekibi ile 24-25 Temmuz'da Süleymaniye Hayata Destek Evi'nde 5 oturumdan oluşan aktivite gerçekleştireceğiz. Hem Suriyeli hem de Türkiyeli çocukların katılacağı bu aktiviteye sizleri davet etmekten büyük mutluluk duyarız.
Sınır Tanımayan Palyaçolar Hakkında
Palyaçoluk; an, gülümseme, güldürme ve mutlu etme odaklı bir performans türü. Dünyanın herhangi bir coğrafyasında kolaylıkla kabul edebileceğimiz, dünyasına girebileceğimiz naif, şiirsel bir iyileşme ve paylaşma sanatı. Sınır Tanımayan Palyaçolar, 22 yıldan beri bu yüzden dünyayı dolaşıyor, sınır tanımadan gösterilerine devam ediyor, özellikle çocuk ve kadın seyirciye ulaşmaya devam ediyor. Felaket bölgeleri, mülteci kampları, savaş travması geçiren bölgelere odaklanan Sınır Tanımayan Palyaçolar güldürmenin manevi gücünü ve dönüştürücü, tedavi edici etkisini kendine dayanışma unsuru olarak belirlemiş. Bu doğrultuda Sınır Tanımayan Palyaçolar dünyanın hemen hemen tüm dezavantajlı bölgelerinde çalışmalar yürütmüş durumda ve hala 15 merkezde çalışmalarına devam ediyor.
Uluslararası arenada 22 yıldır faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Sınır Tanımayan Palyaçolar, Türkiye ayağını oluşturmak için Ağustos ve Aralık 2015'de çalışmalar yürüttü. Diyarbakır, Urfa, Batman, Gaziantep ve Hatay'da şehir merkezlerinde, ilçe ve köylerde; kamplarda gösteriler düzenledi.

HABER MERKEZİ