Urfalı atletler Türkiye şampiyonu oldular

Son yıllarda özellikle atletizm branşında Şanlıurfalı sporcular aldıkları başarılı dereceler ile Türkiye'nin gündemine oturdular.
Son olarak İzmir'de düzenlenen turnuvada yapılan büyük mücadeleler sonucunda Halil GİDER Uzun atlama TÜRKİYE 1.si ,75 metre TÜRKİYE 1.si 800 metrede TÜRKİYE 1.si olarak 3 branş toplamında da 12 yaş TÜRKİYE ŞAMPİYONU oldu.
Halil TEKİN 1500 metrede TÜRKİYE 1.si 800 metrede 12 yaş TÜRKİYE 4,sü oldu.
Bozan UYMAZ 300 metre engellide TÜRKİYE 1.si,Uzun atlamada 14 yaş TÜRKİYE 4.sü oldu.
İsmail YILDIZ Uzun atlamada 13 yaş TÜRKİYE 2.si oldu.
Alınan başarılı dereceler ile ilgili olarak Şanlıurfa Atletizm il temsilcisi Murat Tokucu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Başarılarından dolayı tüm sporcularımızı kutlar ve bu başarılarında büyük pay sahibi olan Antrenörlerimiz Cuma Canbek, Narin Canbek ve Siyami Türkmen'i emeklerinden dolayı teşekkür ederim.
İlk üçe giren sporcularımız 2020 Olimpik kamp kadrosuna girmeye hak kazanmışlardır. Şanlıurfa'da atletizme emek ve destek olunduğu zaman Atletizmde ki başarıların daha fazla artarak devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.
Türkiye'nin bir çok ilinde 2 hatta 3 adet bulunan atletizm pisti maalesef Şanlıurfa'da yok, Şanlıurfa'ya bir an önce Atletizm pisti açılması durumunda bir çok başarılı atlet yetişeceğinden eminim. Ve Ayrıca bizlere desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürümüz Hakan Keşküş ve Spor şube müdürü Murat Önen'e teşekkür ederim." Diyerek sözlerini sonlandırdı.
MEHMET ER