Esnafın yüzü bayramla güldü

Bayram telaşı her kesimin yüzünü güldürüyor. Bayrama 4 gün kala vatandaşlar, giyim, şeker, çikolata ve çeşitli ihtiyaçlarını gideriyor. Esnaf, oluşan manzaradan çok memnun. Arife günü yoğunluğa kalmak istemeyen vatandaşlar şimdiden alışverişlerini yapmaya başladı. Çeşitli kampanyalar düzenleyen esnaf, mağazalarına müşteriyi çekmeyi başardı.

'ESNAF, ALIŞVERİŞLERDEN MEMNUN'

Aylardır iş yapamayan ve dükkânlarını siftahsız kapatan esnaflar, aylardır para kazanmak için bayram yoğunluğunun gelmesini beklediklerini dile getirdi. Alışverişlerden memnun olan esnaf, asıl yoğunluğun Arife gününde yaşanacağına vurgu yaptı. Bayram ayakkabıdan giyime, şeker ve çikolatadan lokuma, kahveden kolonyaya kadar birçok sektöre hareket getirdi. Kimisi kendi el arabasında şeker ve lokumunu satarken kimisi ise dükkânının önünde kurduğu tezgâhında lokum ve şekerini sattı.

'EN ÇOK ŞEKER TERCİH EDİLİYOR'

Kilosu 5 ile 20 lira arasında değişen şekerlerde en çok tercih edilenlerin başında ise çikolatalı olanlar geliyor. Fiyatların geçen seneye göre aynı olduğunu belirten esnaflar, en çok marka ürünlerin tercih edildiğini dile getirdi. Kilosu 5 ile 20 lira arasında değişen fiyattan satılan şeker ve çikolata ürünleri vatandaşların en çok ilgi gösterdiği ürünler olurken, lokum çeşitleri de ilgi görüyor. Lokum fiyatları ise 5 ile 20 lira arasında olurken, fiyatların fındık ve fıstığa gelen zamların ardından arttığı belirtildi.
ZEKİ ALTUNDAĞ