Gemalmaz: Rus turistler Urfa’ya akın edecek

Turizm sezonuna girdiğimiz şu günlerde Rusya ile yaşanan ikili ilişkilerde gelişme yaşanması üzerine turizm sektörü ile ilgilenen birçok kurum gözünü Rusya’dan gelecek olan turistlere dikmiş durumda.

Yaşanan bu süreçle ilgili olarak bir açıklama yapan, Türkiye Rusya Arası Diyalog Platform Şanlıurfa Başkanı Fuat GEMALMAZ yaşanan süreçte  “Türkiye ile Rusya arası her zaman olduğu gibi her zaman iyi olduğunu asla bir birleriyle kırgın olmayacak bir toplumun birer parçası olan bir millettir.

 Ticari olarak asla bir birlerimizle kopuk olmayacak kadar bağlarımızın güçlenmesini sağlamlaştırmış bir toplum olarak öyle ki Rusya güzel bir deyimi vardır. Türkiye ile Rusya Kaf dağın biri bir yanı diğeri bir yanıdır.

Türkiye ile Rusya arasındaki geçmişte yaşanan kırgınlığın asıl sebeplerinden biri aramıza nifak sokmaya çalışan Siyonist ve emperyalist güçlerin bizleri bir birine bırakmak istemekten başka amaç gütmeyen güçlerin aramıza koymuş oldukları nifakların sonuçlarından dolayı böylesi bir durumların arada olmasının biz iki kardeş komşu ülke olarak her zaman bir birimizin yanında olduğumuzu bildirir. Yeniden ülkemiz ile olan ilişkilerin canlanması için gerekli özverili girişimler sonucunca güzel günlerin yaşanacağı ve bu güzelliklerin devam edecektir.” Dedi.

MEHMET ER