'Gönül kapımız herkese açık'

Valilik konferans salonunda düzenlenen karşılama programına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcıları, İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü, il Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, ilçe kaymakamları, çok sayıda kurum amiri ve basın mensupları katıldı. Vali Tuna, yöresel kıyafetlerle öğrenciler karşıladı. Daha sonra Vali Tuna, şeref defterini imzaladı. Kurum amirleriyle valilik konferans salonunda basın mensuplarına açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Aziz Tuna, İstiklal Madalyalı şehirde görev yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

'URFA, BİR ZAMANLAR NEMRUD'UN ATEŞİNİ GÜLE ÇEVİRDİ'

Vali Güngör Azim Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Medeniyetlerin buluştuğu şehri ümit dolu yarınlara hep birlikte taşıyacaklarını belirtti. Tuna,"Peygamberler şehri olarak nam salan bu güzide topraklar, verdiği kurtuluş mücadelesi ile Şanına Şan katmış ve Şanlıurfa ismini yüreğinin hakkıyla almış diyorum. Geçtiğimiz günlerde de bunun yıl dönümüydü.
Bu vesile ile hayırlı olsun diyorum. Peygamber sabrı ile yoğrulmuş bu mübarek belde, bir vakitler nemrudun ateşini güle çevirmiştir. Yine ateşten gömlek dediğimiz kurtuluş mücadelesinde imandan sayılan vatan sevgisini de işgalcilerin ateşini de küle çevirmiştir."diye konuştu.

'ŞANLIURFA, TERÖR KARŞISINDA AZİM VE KARARLILIK GÖSTERDİ'

Şanlıurfa'nın terör karşısında sağduyu azim ve kararlılıkla gösterdiğini belirten, "Şunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki bugün de terör karşısında şehir tarihine uygun olarak millî manevi birlik konusunda sahip olduğu duyarlılıkla Şanlıurfalı hemşerilerim sağduyulu olmasında ise azim ve kararlılıklarını göstermektedir." dedi.

'MARKA BİR ŞEHİR URFA'

Türkiye'nin inşasına katkı sağlayacak her türlü fikre açık olduğunu, gönül kapılarının da herkese açık olduğunu aktaran Tuna,"Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliği, sanayi potansiyelleriyle birlikte farklı alanlarda marka şehir olduğunu çok net bir şekilde görmekteyiz. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması, insanlığın kesişme noktası olması itibariyle turizm alanında dünyanın cazibe merkezi olma hususu noktasında yapılan çalışmaların daha ileriye taşınması noktasında büyük önem arz etmektedir.

'ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ'

Medeniyetlerin kökleştiği Şanlıurfa'da tarih, turizm ve sanayi ile bütünleştirerek ileri aşamalara birlikte taşıyacağımızı bütün kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte katılımcı ve şeffaf bir şekilde, yönetim anlayışı içerisinde uyumlu bir şekilde çalışacağımızı buradan bütün kalbimle inanıyorum. Şehir ekonomisine katma değer sağlayacak, yeni ve güçlü Türkiye'nin inşasına katkı sağlayacak projeyi desteklemek, herkesi ayırıp kayırmadan herkese gönül kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ