'İkinci dalgada hastanelerimizin açılmasını bekliyoruz'

Şanlıurfa'da sağlık sektörü korman çormana dönmüş durumda. Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) ile sözleşmeleri fesh edilen hastaneler ve tıp merkezleri, halkı zor durumda bıraktı. Saatlerce muayene kuyrukları ve acillerde beklemek zorunda kalan hastalar, kapatılan sağlık merkezlerinin bir an önce faaliyete geçirilmesini istiyor.

'BAKAN ÇELİK, ŞEHİR
HASTANESİNE
EL ATMIŞ DURUMDA'

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ve 8 milletvekili ile birlikte yaşanan sıkıntıların takipçisi olduklarını söyledi.
Fakıbaba, sözleşmeleri fesh edilen sağlık kurumlarının büyük bir hastane olduklarına dikkat çekti. Fakıbaba, şöyle konuştu:"İnşallah hekim arkadaşlarımızı ve sağlık çalışanlarını mağdur etmeyeceğiz. Şu aşamada üst mercilere yaşanan mağduriyeti anlatma gayreti içesindeyiz. 5 takım arkadaşımız Cuma günü cezaevinden çıktı. Bir hekim olarak sevinçle karşıladık durumu. Urfa'ya önemli hizmet etmiş insanlardı. İnşallah 2'nci dalgada hastanelerimizin açılmasını bekliyoruz." Öte yandan Fakıbaba, Bakan Faruk Çelik'in şehir hastanesinin müteahhidiyle bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi.


'URFA, TIP MERKEZİ ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ'

Öte yandan denetimsizliğin en fazla olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, tıp merkezleri ele geçirdikleri "TC numaraları" ile kendi kurumlarına ayak dahi basmayanların üzerinden işlem yaparak SGK'yı dolandırıyordu. Bu durumu fırsat bilen başka illerdeki tıp merkezleri de Urfa'ya gelmeye başladı. Bir yandan tespit edildikçe kapanan tıp merkezleri olduğu gibi bir taraftan da sürekli açılan tıp merkezi oldu.

'ÖLMÜŞ İNSANLAR BİLE AMELİYAT EDİLDİ'

Şanlıurfa'da tıp merkezleri yüzünden giderek emniyete çağrılan ve ifadesi alınmayan neredeyse kalmayacak gibi.
Polis tarafından emniyete davet edilen kişiler, burada TC numaralarının kullanılarak SGK'nın dolandırıldığını öğreniyor.
Tabi bunu fark etmesi hayatında ayak dahi basmadığı tıp merkezlerinde muayene edildiği yönünde işlem yapıldığını öğrenmesiyle oluyor. Adliyedeki dosyalarda tıp merkezlerinin insanların haberi olmadan kendisini muayene ettiği, küçük operasyonlar, hatta ameliyat dahi yaptığı görülüyor.
ZEKİ ALTUNDAĞ