Gençlik Spor Başarıya Doymuyor

12 – 22 mayıs 2016 tarihleri arasında samsunda yapılan Türkiye kick boks şampiyonasında Şanlıurfa kick boks kafilesi adete şampiyonayı domine ederek takım halinde Türkiye şampiyonu olurken bununla beraber Aydında yapılan muay thai Türkiye şampiyonasında da yine Şanlıurfa takım halinde Türkiye şampiyonluğuna imzasını attı. Bununla da yetinmeyen Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 19 – 29 mayıs tarihleri arasında İsveççe yapılan muay thai dünya şampiyonasında Urfalı sporcumuz Yıldırım OĞUZ büyük bir başarıya imza atarak Şanlı bayrağımızı göndere çekme başarısı göstererek dünya şampiyonu oldu.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Hakan KEŞKÜŞ, gerçekten Şanlıurfa’mızın spor arenasında ki göstermiş olduğu büyük başarı takdire şayandır. Bu başarıda emeği geçen il temsilcilerimize antrenörlerimize ve sporcularımıza en kalbi duygularım ile teşekkür ediyorum. Samsunda 77 ilin 3000 sporcu ve 377 kulübün katılımı gerçekleşen bu büyük organizasyonda Şanlıurfalı sporcu kardeşlerimiz inanılmaz bir başarı elde ederek takım halinde türkiye şampiyonu olmaları bizleri çok mutlu etmiştir. Bununla beraber yine Aydın da muay thai türkiye şampiyonasında sporcu kardeşlerimizin ortaya koymuş olduğu başarılı performansla yine takım halinde Türkiye şampiyonu olmaları Şanlıurfa’ da artık sporun ne kadar doğru yapıldığını somut ve net bir göstergesidir.

Şuanda bütün Türkiye spor kamuoyunun Şanlıurfa’yı konuşması inanılmaz bir olay, bununla birlikte 19 – 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında İsveç’te yapılan muay thai dünya şampiyonasında 2 tane sporcumuz ile katılım göstermekle birlikte Yıldırım OĞUZ’UN 67 kğ’da adete ring’i bütün sporculara dar ederek dünya şampiyonu olması hem Şanlıurfa’mız adına hem de ülkemiz adına çok büyük bir mutluluk hem de gurur kaynağımız olmuştur. Bu Şanlıurfa tarihinde bir ilk.

KEŞKÜŞ, Böyle güzel başarılara vesile olmak hakikaten de gurur verici bir durum. Şuanda kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir duygusal atmosferi yaşıyoruz, Şanlıurfa lı sporcumuz Yıldırım OĞUZ Şanlı bayrağımızı göndere çektirdi. Bütün Türkiye ve Şanlıurfa olarak bundan gururlandık. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bu ve buna benzer başarıları hem Şanlıurfa’mıza hem de ülkemize kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız. Sporcularımıza maddi ve manevi desteğinin esirgemeyen başta Haliliye Belediyesinde ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Dedi.