Başkan Kıymaz: Herkes Tatile Çıkmalı

İstişare toplantısının ardından heyet Silifke Kaymakamı Şevket Cimir'i makamında ziyaret etti.
Ziyaret esnasında GAP Gazeteciler Birliği genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz yaptığı açıklamada; "Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı ambargo ve Avrupa'dan terör bahanesiyle Türkiye'nin güvensiz ülke olarak gösterilmesi bu yıl turizm sezonunda yatırımcılar için bir felaketin habercisi gibi görünüyor. Turizmci batarsa bütün esnaf batar o nedenle milletçe Turizm sektörünün bu sezonu en az zararla atlatabilmesi için özellikle Avrupa da yaşayan Türklerin Antalya bölgesine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan vatandaşların da Mersin'e gelmelerini ve tatil yapmalarını istiyoruz" dedi.
Başkan Kıymaz; "Akdeniz'in incisi Mersin merkezden başlayıp Anamur'a kadar devam eden sahil şeridinde bulunan turistik mekanların genelde ziyaretçilerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Her ne kadar yurtdışı bağlantılı turizm yönünden etkilenecek bir bölge olmasa da mutlak suretle bu bölge de bu dönem turizmin canlı tutulması için bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın mutlak suretle ziyaret etmeleri, tatil yapmaları bu sektörde hizmet veren yatırımcılara destek olacaktır. Rusya ambargosuna karşı bizlerde milletçe birbirimize destek olarak bu ambargoyu bu şekilde kıracağız. Antalya bölgesine gerek Avrupa'da yaşayan Türklerin ve yurt içinden imkanı olan herkesin bu yıl tatil beldelerine giderek turizm sektörüne destek olması gerekir. Biz basın mensupları ve kuruluşları olarak böyle bir kampanyaya öncülük etmek istedik. Bu yıl imkanı olan herkes tatil yapmalı. Silifke'deki temaslarımız esnasında heyetimize göstermiş oldukları ilgi ve aladan ötürü Silifke Kaymakamı Şevket Cimir'e, Silifke Turizm Dernek Başkanı Ali Küçük'e, Çukorova Otelciler Biliği Başkanı Murat Demir'e ve Silifke halkına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
GAP Gazeteciler Birliği heyetini Silifke'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Silifke Kaymakamı Şevket Cimir; "İlçemizde Turizmin geliştirilmesi ve tanıtılması için gayret sarf ediyoruz. bölgemizdeki tesislere genelde Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adana illerimiz başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden yoğunluklu olarak yerli turist gelmektedir. GAP Gazeteciler Birliği bölgenin önemli bir meslek örgütü olarak ilçemizin turistik değerlerinin tanıtımına önemli katkı sunmaktadır. Buradan basın mensubu arkadaşlarımızın vasıtasıyla başta Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi olmak üzere, Konya'mızdan, Karaman'dan bu turizm sezonunda herkesi ağırlamak istiyoruz. Vatandaşlarımızın tatil ihtiyaçlarını karşılamak için ilçemizde turizm sektöründe hizmet veren kuruluşlarımız yeni sezona hazır durumda. Kısacası bütün Türkiye'yi Silifke'ye bekliyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızdan ricamız ilçemizin ve bölgemizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkarmalarını istiyoruz. GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve arkadaşlarının turizm sektörünü destekleyecek çağrısı bizleri mutlu etmiştir" dedi.
HABER MERKEZİ