Kalifiye eleman sıkıntısı fuarda yine dile geldi

Rabia Meydanı'nda düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, çok sayıda kurum amiri ve öğrenci katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda yer alan okul ve eğitim kurumlarının stantları kurum amirleri tarafından gezildi. Öğrencilerse yaptıkları çalışmaları stantları gezen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve beraberindekilere anlatarak teknik bilgiler verdi. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitimi Müdürü Metin İlci, öğrencileri bir takım nasihatlerde bulunarak öğrencilerin çok çalışmasını istedi.

"ARA ELEMANA İHTİYAÇ DUYULUYOR"

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; sanayisi gelişmekte olan Şanlıurfa'nın teknik ve meslek liselerinden mezun olacak ara elamanlara fazlasıyla ihtiyaç duyacağını belirtti.
Küçük:"Bu ilde teknik ve mesleki eğitim almış maharetli öğrenciler asla ve asla işsiz kalmayacak.
Üniversite mezunlarından çok daha avantajlı olacaklar çünkü şu anda bile fabrikalar mesleki eğitimin gerekli olduğu alanlarda elemana ihtiyaç duyuyorlar.
Bu yüzden bu okullar bizim için çok kıymetli, Şanlıurfa sanayisini harekete geçirecek ve onu yükseltecek olan bu okullarımızdır" ifadelerine yer verdi.

"KENDİNİZİ GELİŞTİRİN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise gençlere tavsiyelerde bulundu. Çiftçi,"Meslek deyip geçmeyin, kendinizi geliştirin, kendinize güvenin.
Bir insan hem fen hem de ruh olarak geliştiği zaman manevi olarak da donanıma kavuştuğu zaman insanlığa ve memleketine faydalı işler gerçekleştirecektir" şeklinde konuştu.
ŞAHBAN KILIÇ