Terör mağdurları ve Suriyelilere 4 tır yardım gönderildi

Paşabağı Mahallesi'nde bir depodan temel insani yardım malzemeleri, Şırnak, Diyarbakır ve Suriye'nin belirli kentlerine gönderilmek üzere 4 tırlık temel yaşam malzemesi gönderildi.
Uğurlama törenine Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, çok sayıda STK temsilcisi ve basın mensupları katıldı.
Ramazan ayına az bir süre kala insanları hayır yapmaya davet eden İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, şunları kaydetti:"İnsani Yardım Platformu olarak bugün sınır ötesine 4 tır insani yardım malzemesi gönderiyoruz.
Biliyorsunuz, yaklaşık 5 yıldan beri Şanlıurfa mazlum, muhacir kardeşlerimize gerek sınır içine gerek sınır ötesine yardım gönderiyoruz. Önümüzdeki günler Ramazan ayıdır. Ramazan berekettir, rahmettir.

"İNSANLAR AÇ KALMASIN"

İstiyoruz ki bu Ramazan ayında bu muhacir kardeşlerimizin sofraları bereketle, rahmetle donatılsın. Bunun içinde bütün hayırsever kardeşlerimizi yardım etmeye davet ediyoruz.
Bu yardım çalışmaları yaparken özellikle Şanlıurfa'da 600 bin muhacir kardeşimizin hem kentimizin huzuru bozulmasın, kimyası bozulmasın hem de bu insanlar aç kalmasın diye gayret içerisindeyiz, çaba içerisindeyiz."

"KENDİMİZİ ONLARIN YERİNE KOYALIM"


Türkiye'de en fazla Suriyelilerin olduğu illerin başında Şanlıurfa'nın bulunduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Sınır ötesine 254'üncü yardımı göndereceğiz.
Özellikle önümüzde Ramazan ayı gelmektedir.
Duyguların, İslami hassasiyetlerin depreştiği, en yoğun döneme denk geldiği ayda olacağız.
Bu konuda Urfalı vatandaşlarımıza da ben canı gönülden sevgi, saygı, hürmetlerimi sunuyorum.
Ramazan'da soframızda 3-4 çeşitten aşağı olmaz iken yanı başımızdaki bu kardeşlerin halini de düşünerek en azından çeşit sayımızı azaltıp bu insanlara mutlaka bunu yardım şeklinde dönüştürmemiz gerekir.
En azından komşumuza, bitişiğimize, karşıdakine bu tür yardımları mutlaka yapmamız gerekir."dedi.
ŞAHBAN KILIÇ