Şanlıurfa Platformu Şükrü Hafızı Anma Gecesi düzenledi

Urfa'da Kurtuluş Müzesinde düzenlenen gecede sanatçılar Bakır Karadağlı, Halil Sezgin, Halil Altıngöz yer aldı. Büyük bir coşkuyla geçen gecede Urfalı müzikseverler Kurtuluş Müzesinin avlusunu doldurdular. Sanatçılar Büyük bir kalabalık seyirci kitlesine Şükrü Hafız'ın en güzel bestelerini icra ettiler.
Anma gecesine siyasetçiler, bürokratlar başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinden katılım vardı. Zaman zaman icra edilen müziğe onlarda eşlik ettiler.
Anma gecesinde Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip ÇADIRCI, Şükrü Hafızın oğlu okul müdürü Ahmet ÇADIRCI, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim konuşmacı olarak yer aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan ÇADIRCI; Urfa Platformu olarak yaptığımız faaliyetlerden biri de, geçmişten günümüze Urfa'nın yetiştirdiği değerlerin günümüz gençlerine tanıtılması, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurulması amacıyla her biri kendi konusunda usta olan hemşerilerimizi anmadır.
Şükrü Hafız Şanlıurfa'nın yetiştirmiş olduğu en ünlü bestekârlardan, GAZELHANLARDAN biridir. Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği dalında 70 civarında eseri vardır. İki yaşında iken gözlerini kaybetmiştir.
Devrin birçok ustalarından faydalanmıştır. Devrin birçok klasik ve halk türküleri sanatçıları eserlerini severek icra etmiştir. Eserlerinde kendisine has bir tavrı vardır. Bestelerini hem Halk Müziği sanatçıları, hem de Türk Sanat Müziği sanatçıları icra etmişlerdir. TRT repertuarında da bazı eserleri yer almaktadır. Halen eserleri tüm radyo kanallarında, TV kanallarında sevilerek okunmaktadır..
Repertuarı çok genişti. Halk Müziğini, Urfa Makam Geleneği'ni, Klasik Türk Müziğini çok iyi
bilir ve icra ederdi. Hoş sohbet hatırlı ve hazırcevap bir kişiliği vardı.
Zamanla Urfa'da çeşitli meclis ve ustalarla meşk ederek kendisini yetiştirdi ve ustalar sınıfına geçti.
O dönem Urfa Musikisinin büyük ustalarından MukimTahir Efendi, Damburacı Derviş'in muhabbet ve müzik meclislerine katılarak, müziğin inceliklerini öğrenmeye başladı.
Mukim Tahir, onun hakkında "Çok iyi bir müzisyen olduğunu, makamlara vakıf bir gazelhan olduğunu sırası geldiğinde belirtmiş ve Şükrü Hafız'a iltifatlar etmiştir.
. Bu arada Kur'an-ı Kerim'i öğrenip hıfzederek ayn ızamanda tilavet eğitimi aldı. Bu nedenle Urfa'da "Şükrü Hafız"olarak tanındı.

1938 yılında Urfa'ya derleme için gelen Muzaffer Sarısözen kendisinden, "Küstürdün Barışamam", "Seherden İndim Ben Bağa", Bülbüller Düğün Eyler", "Seher OlduVaktoldu", "Gittim Baktım Evlerinin Haline"" eserlerini derlemiştir.
1950'li yıllarda sanatın merkezi olan İstanbul'a müzik ile ilgili çalışmalar yapmak için gitmiş, "Pınarın Başında Desti Var İmiş" isimli plağı yapmış, bu arada kardeşi vefat ettiğinden, Urfa'ya dönmek zorunda kalmıştır, dedi.
Daha sonra söz alan oğlu Ahmet Çadırcı, babasını birçok yönüyle anlattı.Son konuşmacı olarak Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim ise, Şanlıurfanın yetiştirdiği değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Anma gecesi sanatçılara plaket takdimiyle son buldu. HABER MERKEZİ