"Şanlıurfaspor için her şeyimi feda etmeye hazırım"

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, Adana Demirspor maçı galibiyetiyle birlikte ligde kalmayı garantiledikten sonra yazarımız Müslüm Aktürk'e yaptığı açıklamada, "Hepimizin gözü aydın, Birinci Lig'de kalmak İkinci Lig'de şampiyon olmaktan daha zor.
Çok zor günler geçirdik ancak zoru başardık, çok mutluyum. Şanlıurfaspor için her şeyimi feda etmeye hazırım" dedi.
Şanlıurfaspor'un önemli bir ligde yer aldığını ve önemli bir sınav verdiğini belirten Şimşek, bazı kesimlerin "Süper Lig" hedefinden uzaklaştıkları için kendilerini eleştirdiğini hatırlattı.
Adana Demirspor'un, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun desteğini almasına rağmen tam 21 yıldan beri şampiyonluk mücadelesi verdiğini ancak bu hedefine hala ulaşamadığını hatırlatan Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, "Bizden üç misli daha fazla para harcayan Göztepe bizimle aynı puanda kaldı.
Yine bizden fazla harcama yapan Karşıyaka'nın yanı sıra Kayseri Erciyesspor ve 1461 Trabzon küme düştü.
Bulunduğumuz ligin ağırlığını hala kavrayamayanlar var." şeklinde konuştu.

ÇIKSIN BİR BABAYİĞİT

Şanlıurfaspor için gösterdikleri fedakarlığı hiçbir başkanın, hiçbir yönetimin göstermediğini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:
"Kulübümüzün doğru dürüst bir geliri yok.
Bugüne kadar gelen başkanlar hep günü kurtarma mücadelesi vermiş, kulüp bir akara, sabit bir gelire kavuşturulmamış. Hariçten gazele okumak kolay. Çıksın bir babayiğit, getirsin projesini, koysun ortaya kulübe harcayacağı parasını, işte o zaman ben de desteklerim o adayı, yanında olurum… Biz hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık.
Maddi, manevi her şeyimizi Şanlıurfaspor için seferber ettik. Tam 20 milyon lira verdik kulübe. Hangi yönetim cebinden bu kadar parayı kulüp için harcamıştır.
Biz yönetime rant için değil Şanlıurfaspor'un başarısı için geldik."

HATAMIZ YOK DEĞİL

Her yönetim gibi zaman zaman kendilerinin de yaptığı hataların olduğunu vurgulayan Başkan Şimşek, özellikle yabancı futbolcu konusunda yanılgıya düştüklerini söyledi.
Yaşadıkları bu hatalardan önemli dersler aldıklarını ve bundan sonrası için daha tecrübeli bir yönetim sergileyeceklerini belirten Fethi Şimşek, kongreye gitme konusuna sıcak baktığını kaydetti.
Bakan Faruk Çelik ve Vali İzzettin Küçük'e kulübe desteklerinden dolayı teşekkür eden Fethi Şimşek, hiçbir kulüp başkanının kendisi kadar özveride bulunmadığını tekrarlayarak, "Bütün emeğimiz helal hoş olsun, kulübüm için yapamayacağım fedakarlık yoktur" dedi.
Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten Şimşek, "Ancak Şanlıurfaspor'a gönül vermiş bütün taraftarların, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek, hem yönetimin hem de teknik heyet ve futbolcuların morallerini bozacak yıkıcı eleştirilerden kaçınması gerektiğini hatırlatmak istiyorum" ifadesini kullandı.
HABER MERKEZİ