"Önemli Olan Bulunduğunuz Yere Nasıl Geldiğinizi Unutmamanız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, 25. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar, belediye başkanı da olsanız milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır. Kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler Türkiye'nin birikimini arttırmak şöyle dursun mevcudu da heba etmişlerdir. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizin neler olduğunu unutmamanızdır." dedi.

DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİNE YANIT MI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü AK Parti grup toplantısında isim vermeden Pelikan dosyasını yazanlara değinerek "Eski Türkiye özlemi çeken sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz. Her türlü fitne ve fesattan bizleri rabbimiz korusun. Bu dava için gerekirse makam, mevkiyi ve nefsimi ayaklarımın altına alırım, hiçbir makam bu kutlu davadaki hiçbir arkadaşımın kalbini kırmam, bu ak yürekli kadroların üzülmesine izin vermem" demiş, "Herkes imtihandadır. Sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlara bakarız. Onlar hakkı yazsın, gerisi ne yazarsa yazsın. Kim ne yazarsa yazsın, önce bu iki dosya yazıcıya bakın" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında sarf ettiği makamla ilgili sözler, 'Davutoğlu'na üstü kapalı mesaj mı?' sorusunu akıllara getirdi.