Memur-Sen Konfederasyonu 1 Mayıs'ı Maraş'ta kutlayacak

Memur-Sen bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü "Güçlü memur, büyük Türkiye ve adil bir dünya için emeğin kahramanları Maraş'ta" temasıyla kutlayacak. Kutlamalarının ana gündemlerinde biri güvenceli istihdam olacak.
Yeni anayasa, asgari ücretin artırılması, sayıları 700 binleri aşan taşeron işçilerin kadroya alınması, 4-C'liler,4/B'liler ve memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmeliler için kadro talebi Memur-Sen'in gündeminde olacağı belirtildi.

"YENİ ANAYASA" TALEBİMİZİ HAYKIRACAĞIZ

Coşkun,"Memur-Sen olarak kurulduğumuz günden beri demokratik, sivil ve özgürlükçü Yeni Anayasa talebini sürekli gündemde tuttuk, tutmaya devam ediyoruz. 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği başta olmak üzere bir çok anayasa değişikliğinde öncü rol oynadık, liderlik yaptık.
Bugün de cunta bildirisi 82 Anayasası'nın yerine Milletimizin bildirisi olacak Yeni Anayasa'nın millet iradesiyle yapılmasına, yazılmasına ve kabul edilmesine güçlü bir şekilde destek veriyoruz.
Bu anlayışla, 1 Mayıs mitingimizi Yeni Anayasa mesajları verme fırsatı olarak değerlendireceğiz."ifadelerine yer verdi.
Şanlıurfa'dan kutlamalara katılacak olan üyeler 1 Mayıs Pazar sabahı saat 7.00 de Rabia meydanından Kahramanmaraş'a hareket edecek.

HABER MERKEZİ