2 Akçakale'ye bakıyoruz

Akçakale Belediyesi, Urfa'daki basın mensuplarını ağırladı. Belediye Başkanı Ayhan tarafından, İlçede yürütülen çalışmalar, yapılacak projeler, Suriyeli sığınmacılar, ilçenin ekonomik durumu ve diğer konular hakkında basın bilgilendirildi. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, yaptığı açıklamada,"Savaş yanıbaşımızda 4,5 yıldır devam ediyor. İç savaştan dolayı Türkiye bölgesine sığınan kişi sayısı 100 bin üzerinde oldu. Sürekli bir serkülasyon oluyor. AFAD'ın resmi rakamlarına göre, 105 bin kişi ilçede bulunuyor. Akçakale, Suriye'nin bir parçası durumunda bulunuyor. İlk Adım Yaşam Merkezi'nde 4 bin 500 kişi kalıyor. Dışarıda kalan bütün sığınmacılara yönelik çalışma yürütüyoruz bu bölgede. Tarlada, metruk evlerde yaşamlarını sürdüren aileleri merkeze yerleştirdik. Burayı ıslah ettik, şu anda 500 çadır bulunuyor. 5 bin insan yaşıyor İlk Adım Yaşam Merkezi'nde. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.
'AKÇAKALE VE SURİYE'YE
BİR AİLE KONUMUNDA
BULUNUYOR'
En büyük destekçilerden bir tanesi o. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler, bizlere önemli katkılar sağlıyorlar. Sınırlar belirlenirken, demiryolunun berisinde bir kardeş kalmış, diğer tarafta da bir kardeş kalmış. Akçakale ve Suriyeliler bir aile durumunda bulunuyor. Akçakale halkına teşekkür ediyorum. Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktılar. Temel sıkıntılar yaşanabiliyor. Türkiye'de yaklaşık 2,5 milyon Suriyeli sığınmacı yaşıyor. 3 milyon Suriyeli daha barındırabiliriz.
Şu aşamada 2 Akçakale'ye bakıyoruz. Biz şikayetçi değiliz. Hükümetimizin 3'ncü aydan üzerinde çalıştığı bir konu bulunuyor. İlçelerde bulunan Suriyeli sığınmacılar sayılacak. Onlarda eklendiği zaman maddi açıdan rahatlamış olacağız." ifadelerine yer verdi. Ayhan, daha sonra basın mensuplarıyla yürütülen çalışmaları gezdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ