Ceylanpınar'da haşereyle mücadele çalışmaları sürüyor

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde Antep deresinde haşereyle mücadele çalışmalarına başlayan Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Katı Atık Vahşi depolama alanında da ilaçlama çalışmalarına başladı. Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü kış mevsiminde larva mücadelesi kapsamında haşere ile mücadele çalışmalarını öncelikle Kepez mevkiinde bulunan katı atık vahşi depolama alanından ilaçlama çalışmalarıyla sürdürüyor.
Karasinek ve sivrisinek larvalarının yok edilmesi yönünde başlatılan ilaçlama çalışmaları larva ile mücadele çalışmalarının düzenli ve sürekli bir şekilde yürütülerek Ceylanpınar'ın ortasından geçen ve haşereler açısından önemli bir üreme alanı olan Antep Deresi, su birikintileri, Arıtma Tesisi, çöp konteynırları ve mazgallarda ilaçlama çalışmaları yapılarak haşereyle mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Haşereyle mücadele çalışmaları kapsamından yapılan ilaçlama çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Servet Ekin, "Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı haşere ile mücadele birimiyle birlikte bu kış özellikle kara sinek ve sivrisineklerin lavralarına karşı haşere ile mücadele çalışmalarını başlamış bulunmaktayız. İlçe çöp toplama alanında ilaçlama çalışmalarımızı yapıyoruz. Buradaki çalışmalarımız bittikten sonra Antep deresi, sokaklarda buluna mazgallar, çöp konteynırları gibi haşerelerin en çok üreme yaptığı noktaları ilaçlayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.
Haşereyle mücadele çalışmaları kapsamında ilaçlama çalışması ile Ceylanpınar halkının yaklaşan yaz aylarında rahat etmelerini sağlamak ve bulaşıcı hastalıkların çıkmasını büyük oranda engellemeyi amaçlıyor.