Çocuklar için de artık bir kütüphane var

Urfa'da çocuklar için kütüphane açıldı. Açılış törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Genel Sekreter Abdulkadir Açar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve çok sayıda kurum amiri, basın mensupları katıldı.

'ÇOCUKLARA BEDAVA SİNEMA'

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,"Sevgili çocuklarımız beynin gelişmesini sağlayan tek araç kitaptır. Bilgisayar, internet, televizyon yapılan araştırmalarda kesinlikle beyni geliştirmiyor. Beyin bu araçlarda pasif durumda bulunuyor. Hiçbir aktiflik durumu göstermiyor. Kitap okunduğu zaman sadece beyin harekete geçiyor. Beynin ağırlık çalışma aleti, sadece ve sadece kitap okumaktır. Problemi hemen kavrar, çözüm bulur. Dünyanın kuruluşundan itibaren hiçbir şey beyni geliştirmedi. Sadece kitap. Bu kütüphane en önemli yatırımlardan birisini oluşturuyor. Ne yapıyorsak çocuklarımız için yapıyoruz. Çocuklar size bir müjdem var. Bedava sinema açıyoruz. Belediyemiz 2 otobüs aldı. Otobüsler okullara giderek, her gün bir okulu sinemaya getirecek. İstedikleri filmleri yazacaklar. Değerli yatırımı yapanlara çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir hizmet yerine getirildi. Bundan sonra yapılacak yatırımların, çocuklara, Şanlıurfalılara hayırlar getirmesini diliyorum."

'KİTABIN YERİNİ HİÇBİR ŞEY DOLDURMUYOR'

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada,"Toplumların gelişmesine olanak sağlayan, toplamlara ufuk açan ve yine Anadolu'da ifade edilen 'Ağaç yaşken eğilir' ifadelerinden yola çıkarak çocuklarımız için kütüphane açtık. 300 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Park içerisinde kurulduğu için 600 metrekare açık alanı bulunuyor. Kütüphane içerisinde Bin 700 kaynak bulunuyor. Çocuklarımızın tercihi alındıktan sonra bu kaynaklar daha da artırılacaktır. Birçok çocuğumuz bu kütüphaneden istifade edecektir. Teknoloji hayatımızın içerisine girmiş durumda bulunuyor. Sanal ve dijital anlamda birçok bilgiyi artık teknoloji aracılığıyla bulabiliyoruz; fakat hiçbir şey kitabın yerini doldurmayacağı inancı içerisindeyim. Kitap kadar zihinsel bir gelişim saylayan bir araç yoktur. Teknoloji bunun yerini dolduramaz. Kütüphaneler klasiktir, toplumu geliştirir.
Bir topluma yön ve yol verebilecek önemli araçlardan birisi kitaptır. Yol ve yordam kitap okumadan geçiyor. İlk emir neydi? Oku. Çin'de olursanız arayıp, bulunuz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklara zamanında okuyup ve değerlendirmesi gerekiyor."
Program, kurum amirleri ve öğrenciler, açılan kütüphane gizdi, kitapları inceledi.
ZEKİ ALTUNDAĞ