Amedspor, Urfa'da Oynanması Kesinleşmedi

Amedspor-Fenerbahçe maçının nerede oynanacağına Diyarbakır Valisi'nin başkanlık yaptığı Diyarbakır İl Güvenlik Kurulu karar verecek.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe eşleşmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu son derece önemli karşılaşma öncesi, "Diyarbakır'da oynatılması güvenlik açısından problem yaratır mı?" sorusu da gündeme geldi.

KARAR MERCİHİ BELLİ OLDU

Konu ile ilgili en yetkili makamın Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu olduğu bildirildi.Diyarbakır Valisi'nin başkanlık yaptığı bu kurulun, "Güvenlik açısından problem olur" şeklinde bir karar vermesi halinde karşılaşmanın başka bir kentte oynanabileceği ifade edildi. Ancak güvenliği sağlamakla görevli olan böyle bir kurulun bu yönde bir karar verme ihtimalinin çok zayıf olduğu belirtildi.

BAŞKA ŞEHRE ALINABİLİR

Bu arada kulüpler arasında yapılabilecek ikili görüşmeler çerçevesinde kritik mücadelenin başka bir şehre alınabileceği de vurgulandı.

DİYARBAKIR'DA OYNANACAK

'Futbol Federasyonu, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan çıkacak sonuca göre konunun değerlendirileceğini bildirdi. Aksi takdirde maçın kesinlikle Diyarbakır'da oynanacağı belirtildi.

KAYNAK: HABERLER.COM