İhtiyaç sahiplerine 365 gün sıcak yemek

Kentte 1992'de birkaç hayırseverin girişimiyle hayata geçirilen ''Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'', son yıllarda hayırseverlerin katkısıyla hızla büyüdü. Geçtiğimiz yıllarda yaz ayları hariç ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunulan aşevinden, artık tüm yıl boyunca sıcak yemek yardımı sunulacak.
Yemek malzemesi ve giysi yardımlarının hayırseverlerden temin edildiği aşevinde, yardım karnesi alanlar, yemek saatinde 15 kazanın kaynadığı aşevinde, yanlarında getirdikleri sefer taslarıyla evlerine sıcak yemek götürmenin mutluluğunu yaşıyor.
Aşevine gelemeyen engellilerin evlerine de gıda paketi gönderiliyor.
"Kışın yükümüz artıyor"
Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Aziz Kutluay, yaptığı açıklamada, 23 yıldır ihtiyaç sahiplerine sıcak yemeğin yanı sıra gıda, giysi, ilaç ve kırtasiye yardımlarında bulunduklarını hatırlattı.
Önceden 8 ay yemek çıkardıklarını belirten Kutluay, bu yıl aldıkları kararla 12 ay boyunca kesintisi yemek yardımı yapacaklarını ifade etti.
Kutluay, yazları birçok ailenin çalışmak için çeşitli kentlere gittiğini, bu nedenle yemek alan kişi sayısının azaldığını dile getirerek, kış mevsiminde ise yüklerinin arttığını söyledi.
Şu anda en büyük ihtiyaçlarının çocuk montları olduğunu vurgulayan Kutluay, şöyle devam etti:
"Biz burada yetim, dul, engelli, mahkum aileleri ve muhtaç insanlarımıza yardım ediyoruz. Günde bir defa sıcak oluşan yemek sunuyoruz. Tabii bu da milletin desteği ile oluyor. Zekat, sadaka ve öşürden gelenlerle burası ayakta kalıyor. Özellikle şu anda havanın soğuk olması nedeniyle giysiye ihtiyaç var. 3 bin çocuğumuz var, bunlar okula gidiyor ve montları yok. Şu anda en büyük sıkıntımız bu. Tahmin ediyorum bizi duyanlar buraya destek verirler. Kışın yükümüz artıyor, yaz aylarında birçok aile mevsimlik işçi olarak dışarı gidiyor kışın geri geliyorlar. Bunun için kışın daha çok sayımız artıyor. Biz de onları boş çevirmemeye azami derecede gayret ediyoruz."
Kutluay, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında da bulunduklarını dile getirerek, "İnşallah halkımız desteğini bizden esirgemez biz de yardıma devam ederiz" dedi.